Kan du gjøre Googles oversettelse bedre?
(Bilde: Hardware.no)

Kan du gjøre Googles oversettelse bedre?

Med Google Translate Community kan du klikke systemet smartere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Om du har brukt de ulike oversettelsestjenesten som finnes på Internett, for eksempel Google Translate, har du sikkert oppdaget at slike tjenester kan være nyttige på enkeltord, men på langt nær perfekte når det gjelder lengre setninger.

I noen tilfeller kan dette gi humoristisk utslag, men andre ganger er det simpelthen et stort irritasjonsmomemt. På sin offisielle blogg har Google nå kommet med et nytt fremstøt som de håper vil forbedre presisjonen til oversettelsestjenesten sin betraktelig.

Det nye prosjektet heter Translate Community og er i korte trekk en invitasjon til brukere der ute til å selv bidra med egne oversettelser på Google Translate.

Legg inn egne forslag og vurdér andre

Det hele fungerer med at du først velger minst to språk du mener du behersker flytende, for eksempel norsk og engelsk, men du kan velge enda flere språk om du ønsker.

Deretter velger du hvilke språk du ønsker å oversette fra og til, og så vil få opp vilkårlige setninger og uttrykk som du oversetter og deretter enkelt sender inn til Google.

I tillegg til å bidra med egne oversettelser kan du også vurdere oversettelser som allerede er registrert for å avgjøre hvorvidt oversettelsen er riktig eller gal, og simpelthen trykke «ja» eller «nei». Du kan også forbedre oversettelser dersom du mener den ikke er optimal.

På denne måten er det altså meningen at oversettelsesalgoritmen skal bli mer avansert over tid, etter hvert som tilbakemeldingene inkorporeres i tjenesten. Translate Community er ennå under utvikling, og flere funksjoner skal visstnok legges til etter hvert.

Hvor god er Google Translate egentlig?
Vi satte tjenesten skikkelig på prøve i Frankrike (Ekstra) »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen