Den modulære smartklokken Blocks.
Den modulære smartklokken Blocks. (Bilde: Blocks)

Dette er verdens første modulære smartklokke – og nå kan du forhåndsbestille den

«Blocks» ble en braksuksess på Kickstarter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I oktober i fjor meldte vi om et nytt Kickstarter-produkt kalt «Blocks», angivelig verdens første modulære smartklokke. Siden den gang har klokken gjort braksuksess på finanseringsnettstedet, og nå er produktet omsider klart for forhåndsbestilling.

På smartklokkens hjemmeside er Blocks lagt ut med en pris på 330 dollar pluss frakt, som tilsvarer cirka 2800 norske kroner. Leveringstidspunktet er oktober i år, og Norge er blant landene produsenten sender til.

Fleksibel smartklokke

Det som gjør Blocks spesiell er at den kommer med et knippe separate moduler, for øyeblikket seks stykker, som kan byttes ut etter hva du skal bruke smartklokken til.  

De seks modulene omfatter en GPS-modul, ekstra batteri, pulsmåler, en lommelykt-modul, en programmérbar knapp som kan ha flere ulike funksjoner, samt noe som heter «adventure»-modul.

Sistnevnte modul er en slags sensorpakke som måler fuktighet, temperatur, atmosfærisk trykk og høyde, og som er beregnet på folk som liker å legge ut på eventyr i naturen. Mange flere moduler er imidlertid under planlegging, blant annet moduler for fingeravtrykklesing, SIM-kort, kontaktløs betaling og kamera.

Mange ulike moduler er under planlegging til smartklokken.
Mange ulike moduler er under planlegging til smartklokken. Foto: Blocks

Samlet inn seks ganger Kickstarter-målet

Når det gjelder basis-spesifikasjonene har klokken en AMOLED-skjerm på 1,39 tommer og en oppløsning på 400 x 400 piksler, Snapdragon Wear 2100-prosessor, 512 MB minne og lagringsplass på 4 GB. Batteriet er på 400 mAh. Klokken er laget av rustfritt stål og skal være sprutsikker.

Da klokken ble lagt ut på Kickstarter lå finansieringsmålet på 250 000 dollar, men prosjektet klarte å samle inn hele 1,6 millioner dollar, altså over seks ganger det opprinnelige målet. Mer informasjon finner du på produktsiden, og se også video under.

Google skal kanskje begynne å lage sine egne smartklokker: De skal etter sigende ha innebygget GPS og LTE »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen