BMW åpner nå for forhåndsbestilling av kommende iX3 i Norge.
BMW åpner nå for forhåndsbestilling av kommende iX3 i Norge. (Foto: BMW)

Norge blir første land i verden hvor BMW åpner for forhåndsbestilling av iX3


Annonsør­innhold
Les hele saken »

Norske kunder blir de første i verden som får anledning til å reservere den kommende elbilen BMW iX3.

BMW gjør altså som blant annet Audi og Porsche og har Norge helt fremst i køen når nye elbiler lanseres, noe som nok skyldes vår voldsomme elbil-andel. 

15 000 kroner sikrer deg en plass i køen når produksjonen starter i 2020. Pengene må betales inn med Vipps, og er fullt refunderbare frem til kjøpekontrakten er signert. 

Mange forbehold 

Slik så konseptbilen ut ved lansering tidligere i år. Foto: BMW

Når du legger inn en reservasjon må du også velge forhandler, men BMW presiserer i vilkårene at depositumet ikke gir deg et bestemt prioritetsnummer for leveransen. De tar også de fleste forbehold som er mulig å ta. 

– Kjøretøyets faktiske leveringstid kan påvirkes av flere faktorer, for eksempel, men ikke begrenset til, fabrikkens egen tildeling av leveranser til forskjellige geografiske markeder, den særskilte konfigurasjonen du velger for din BMW iX3, produksjonstekniske faktorer ved fabrikken, samt ditt geografiske leveringsområde, heter det i vilkårene

400 kilometer 

BMW iX3, som nylig var på norgesbesøk, blant annet på oljemessen ONS, ble vist frem for første gang på bilmessen i Beijing i april. 

Konseptbilen har en motor på over 270 hestekrefter og et batteri med en kapasitet på 70 kWh netto. Det skal gi en rekkevidde på over 400 kilometer etter den nye og noe mer realistiske WLTP-standarden. 

Batteriet skal også håndtere hurtiglading med opptil 150 kW, som vil kunne lade fra null til cirka 80 prosent på rundt en halvtime. 

Noen prisantydning er foreløpig ikke klar, og du vet altså heller ikke hva det er konkret du legger inn reservasjon på, siden alle aspekter ved bilen i praksis kan endres frem til endelig lansering.

Det er imidlertid slik praksis har blitt i elbilbransjen, hvor etterspørselen i Norge så langt har vært større enn tilbudet. 

Markedet blir tettere og tettere 

Hovedkonkurrenten? Audi e-tron quattro vises frem i endelig produksjonsutgave om under to uker. Foto: Audi

Det spørs uansett ikke om ikke BMW kommer litt sent til festen med sin premium-SUV.

Mercedes-Benz viser frem sin EQC i Stockholm tirsdag kveld, Audi lanserer e-tron Quattro om bare et par uker, og i tillegg har vi allerede lanserte Jaguar i-Pace og Tesla Model X. 

Alle disse har minst like store batterier som iX3, og de vil være på veiene lenge før.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen