Nå kan du følge venninnen din hjem mens du pusser tennene!
Teknofil
Nå kan du følge venninnen din hjem mens du pusser tennene! (Bilde: Companion)

Nå kan du følge venninnen din hjem mens du pusser tennene

En app lar folk be venner om å følge dem via mobilen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En ny mobilapp kan være med å gjøre turen sikrere for mennesker som er redde for å bli utsatt for noe kriminelt når de for eksempel er på vei hjem fra byen sent på kvelden.

Appen heter Companion, og lar deg be venner, familie eller andre du stoler på om å «følge deg med øynene» via GPS. Den er tilgjengelig for både Android og iOS.

Følger deg via kart på nettet

Hvor skal du?
Hvor skal du? Foto: Companion

Du starter med å sende noen en forespørsel om de kan bli med på turen. Hvis de gjør det, får de opp et kart der de kan se hvor du skal, og dine bevegelser.

Hvis du plutselig blir stoppet, eller tar en helt annen vei enn forventet, kan de se det.

Du kan sende ut flere slike forespørsler av gangen, i tilfelle ikke alle er tilgjengelige. De du kontakter trenger ikke å ha installert appen selv.

Appen kan også registrere om uventede ting skjer. Den vil gå inn i faremodus om du begynner å løpe, blir dyttet, faller eller går feil vei. Da må du bekrefte at alt er ok innen 15 sekunder.

Hvis du ikke gjør det, vil appen sende ut alarmlyd fra telefonen, og gir deg muligheten til å automatisk forsøke ringe politiet. Den vil også sende tekstmeldinger til de som følger dem.

Nå kan vennene dine passe på deg via nettet.

Egentlig ment for studenter i USA

Alarm-modus.
Alarm-modus. Foto: Companion

Opprinnelig var appen ment for amerikanske studenter, men den fungerer også utenfor USA ved at man legger inn de lokale nummerne og retningsnummerne.

– Massevis av folk fra utenfor USA har lastet ned appen. Vi har fått dusinvis av eposter fra folk i USA, samt andre land som Storbritannia, Belgia, Frankrike og Norge, sier Companion App-gründer Lexie Ernst ifølge Business Insider.

Hun forklarer at både menn og kvinner i alle grupper av befolkningen har begynt å bruke appen, og at foreldre også ønsker å bruke den med barna.

Et interessant aspekt av appen er at brukerne kan trykke på en knapp når de føler seg utrygge. Resultatet er at folkene bak appen nå har samlet inn store mengder data om steder der folk er utrygge.

Bare én uke etter at appen ble lansert, hadde de fått over 500 meldinger om steder der brukerne var nervøse.

Er barna litt for unge til å bruke app?
Dette armbåndet lar deg spore dem »

(Kilde: Business Insider)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen