Popcorn Time er nå tilgjengelig for alle med Android TV.
Popcorn Time er nå tilgjengelig for alle med Android TV.

Popcorn Time tar steget til TV-skjermen

«Netflix for pirater» er klar for alle med Android TV.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Videostrømmetjenesten Popcorn Time, som blant annet har fått kallenavnet «Netflix for pirater» er godt kjent for mange nordmenn. Etter et mildt sagt turbulent år, hvor tjenesten har havnet i politiets søkelys, forsvunnet og deretter gjennoppstått, er Popcorn Time nå tilgjengelig for Android TV.

Den nye Android TV-appen er en tilpasset utgave av appen som allerede finnes for smarttelefoner og nettbrett med «vanlig» Android. 

Ikke i Play Store

Her er Popcorn Time installert på Nvidias Shield Android TV.
Her er Popcorn Time installert på Nvidias Shield Android TV.

Selv om Popcorn Time-appen nå finnes til Android TV er det ikke så lett som å ta turen over til Play Store for å laste den ned. Ettersom appen ikke er i nærheten av å følge Googles regelverk for å ligge i nettbutikken deres må du nemlig belage deg på litt fikling får å strømme filmer på «pirat-vis».

Prosessen involverer blant annet å laste ned en installasjonsfil på en datamaskin og føre denne over til Android TV-enheten din ved hjelp av en USB-minneppinne. Du må også godkjenne at Android-TV-enheten din kan installere innhold fra tredjepartskilder. 

Selv om det tar litt ekstra tid å installere Popcorn Time første gang, lover utviklerne at appen oppdaterer seg til nyeste versjon automatisk når den først er på plass. 

Du kan lese en steg-for-steg-veiledning hos Getpopcorntime om du lurer på hvordan du skal installere appen på din Android TV-enhet. 

Foreløpige tester utført av folkene hos Getpopcorntime tyder på at appen så visst byr på strømming av videoer, men sliter med en del småfeil og stabilitetsproblemer. Merk at Android TV-appen foreløpig ikke støtter bruk av VPN, men utviklerne – som anbefaler deg å bruke dette – jobber med saken.

Ulovlig eller lovlig?

Popcorn Time har vært i skuddlinjen for piratjegere og rettighetsorganisasjoner helt siden lanseringen. Tjenesten er nemlig basert på BitTorrent-teknologi som benyttes til å distribuere filmer uten at dette er godkjent av rettighetshaverene.

Nvidias Android TV «Shield».
Nvidias Android TV «Shield».

BitTorrent-teknologien fungerer slik at du også bidrar med å gjøre filmen du strømmer tilgjengelig for andre mens du ser på den. Det er derfor knyttet usikkerhet runt Popcorn Times lovlighet i Norge og hvorvidt du som benytter deg av tjensten kan straffes, noe vi blant annet belyser i denne saken.

Android TV er en spesialtilpasset versjon av Android som ligger forhåndsinstallert på siste generasjon smart-tv-er fra både Sony og Philips, mens en ekstern løsning i form av Nvidias Shield TV-boks også er forholdsvis godt kjent i Europa.

Har du ikke Android på tv-en?
Vi har testet Nvidias Android tv-løsning, Shield »

(Kilde: Popcorn Time)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen