Apple har lagt til en mulighet for AMD Pro Vega-grafikk på sine mest kostbare MacBook Pro-maskiner.
Apple har lagt til en mulighet for AMD Pro Vega-grafikk på sine mest kostbare MacBook Pro-maskiner. (Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Nå kan du kjøpe enda dyrere, og kraftigere, MacBook Pro-varianter

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Som Apple varslet på samme arrangement som de lanserte Macbook Air, nye iPad Pro og Mac mini, har de nå lagt til nye grafikkalternativer for sine mest kostbare MacBook-modeller. 

15-tommers-versjonen av MacBook Pro har nemlig fått muligheten for AMD Pro Vega 16 og Pro Vega 20, som ifølge Apple skal være opptil 60 prosent raskere enn grafikkbrikken de har kommet med tidligere, Radeon 560X.

Vega-brikkene er også utstyrt med det nye HBM2-minnet, som skal være raskere og mer strømgjerrig enn minne av GDDR5-typen. 

Kostbar fornøyelse 

Skal du ha en Vega-utstyrt MacBook Pro må du imidlertid belage deg på å grave dypt i lommene.

Vega-alternativet er først og fremst kun tilgjengelig på den dyreste 15-tommerskonfigurasjonen, som starter på 31 490 kroner, og så må du i tillegg ut med henholdsvis 2 750 eller 3 850 kroner for å oppgradere til Pro Vega 16 eller Pro Vega 20.

34 420 kroner er dermed det minste du må ut med for å skaffe deg en Vega-utstyrt MacBook Pro. Da får du i tillegg en Intel Core i7-8850H-prosessor, 16 GB RAM og 512 GB SSD-lagring, men kan eventuelt velge å legge enda mer penger på bordet for å oppgradere prosessor, minne eller lagring. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen