Du kan velge om du vil ha docken skrudd på eller ikke.
Teknofil
Du kan velge om du vil ha docken skrudd på eller ikke. (Bilde: Skjermdump/YouTube)

Nå kan du få iPhonen din til å se ut som Apple Watch

Konsept har blitt til virkelighet.

Da Apple viste frem Apple Watch var ett av høydepunktene det nye grensesnittet.

Helt siden den første iPhonen dukket opp i 2007 har Apple holdt seg til firkantede app-ikoner sortert i et rutenett, men med Apple Watch vil det hele snus på hodet. Den lille klokken har en dynamisk app-oversikt med runde ikoner du kan dra rundt på, og mye av navigeringen blir gjort ved hjelp av et lite hjul. Ganske langt fra hva vi er vant med fra Apple, altså. 

 Det tok ikke lang tid før noen lagde en demonstrasjon av hvordan det nye menysystemet ville sett ut på en iPhone 6.

Nå har noen kløktige utviklere tatt den samme ideen enda lenger, og laget et fungerende meny-alternativ til jailbreakede iPhoner. 

Krever jailbreak 

For å kunne ta i bruk den Apple Watch-aktige menyen er du nødt til å jailbreake telefonen din. Det er mulig å jailbreake den nyeste iOS 8.1-utgaven, men dette må du gjøre på eget ansvar. 

Når det er gjort kan du laste ned Apple Watch-appen kalt Aeternum, som koster tre dollar på Cydia, jailbreakernes svar på App Store.

Forvandler hele menyen

Screen Shot 2014-11-17 at 16.42.12.

Appen forvandler alle dine firkantede app-ikoner til runde ikoner, og plasserer dem i et bikubelignende mønster. Størrelsen på appene varierer fra hvor de er på skjermen, og du kan sveipe både opp og ned for å navigere deg mellom appene. Den vanlige sideinndelingen er borte, og at er bare én lang rad av apper.

Man kan også velge om man vil ha docken aktivert eller ikke, og om navnene skal vises. Hvis du holder inne lenge på et ikon vil du kunne flytte rundt på den, akkurat som du kan gjøre på din iPhone i dag. 

Nyttig?

Det gjenstår fortsatt å se om det nye menysystemet egentlig fungerer så godt på en stor iPhone-skjerm, men tanke på at den ble utviklet for en bitteliten klokkeskjerm. Det er også viktig å poengtere at Apple ikke har noe som helst med prosjektet å gjøre, og helt og holdent et eksperiment gjennomført av noen ivrige utviklere. 

Under kan du se en demonstrasjon av Aeternum i aksjon:

Denne versjonen ser enda smidigere ut: 
Slik ser iPhone ut med Apple Watch-menyer »

(Kilde: Gizmodo)

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen