Ved hjelp av litt moderne teknologi kan du få du en bever i hus. (Bilde: gosphero / YouTube)

Nå kan du få en virtuell bever i hus

Er dette framtidens leketøy?

Det er mye rart å få til med såkalt augmented reality, eller utvidet virkelighet på norsk. Du kan for eksempel trylle som Harry Potter, lage deg en virtuell kjæreste eller få en alien sprettende ut av brystet.

Nå blir det også mulig å få til det du alltid har drømt om: Å få en bever inn i huset! Møt Sharky the Beaver. Han elsker virtuelle cupcakes og er generelt en livlig krabat.

Siden beveren kun eksisterer digitalt, slipper du med andre ord å få ihjeltyggede møbler og andre uheldige konsekvenser av å huse et slikt dyr. Men du må imidlertid ha nettbrettet klart hvis du i det hele tatt skal se pelsdotten.

Robotkule

Sharky er egentlig bare en 3D-app for et leketøy kalt Sphero Orb. Dette er en fysisk robotkule med innebygd motor, som reagerer på Bluetooth-signaler fra din smarttelefon eller nettbrett.

Kula kan trekke mange kule triks opp av sin magiske sekk, takket være gyroskop, akselerometer og kompass. Når du skrur på appen og ser på Sphero-kula gjennom skjermen på mobilen, dukker plutselig Sharky the Beaver opp.

Når du kaster virtuelle cupcakes til Sharky, beveger beveren seg mot godteriet. I virkeligheten beveger kula seg mot den usynlige cupcaken på gulvet.

Flere på vei

Sphero planlegger å lansere mange flere søte figurer, og fra før finnes det allerede 20 apper som du kan bruke til den livlige kula.

Hvis du lurer på om kjæledyr er noe for deg, kan du for eksempel starte mykt med å prøve deg på et virtuelt husdyr som Sharky.

Vi fikk prøve Sphero-teknologien på CES-messen for et år siden:
Les saken og se vår video: Denne ballen kan du styre med mobilen

Se Sharky the Beaver i videoen nedenfor:


(Kilde: TechCrunch)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen