Google Destinations skal gjøre det enkelt å planlegge ferien.
Google Destinations skal gjøre det enkelt å planlegge ferien. (Bilde: Google/YouTube)

Nå kan du enkelt planlegge hele ferien rett fra Googles søkemotor

«Google Destinations» skal sørge for kjapp ferieplanlegging på ett sted.

Alle liker ferie, men å planlegge den kan være noe herk. Det finnes mange løsninger for dette på nettet, og nå har søkegiganten selv prøvd seg med en ny funksjon de håper skal gjøre prossesen mer effektiv. Det melder selskapet på bloggen sin.

Den nye tjenesten heter simpelthen «Google Destinations» og skal ideelt sett gjøre det mulig å planlegge hele reisen din direkte fra Googles søkemotor. Foreløpig virker det som tjenesten bare er tilgjengelig fra mobilen.

Utvidet søkefrase

Det hele fungerer ved at man først skriver inn navnet på en sted man ønsker å besøke, for eksempel et land eller en by, og legger til ordet «destination» etter selve søkefrasen.

For eksempel: «Europe destinations»

Foto: Google

Da vil man få opp et oversiktlig utvalg av alternativer med tilhørende bilder man kan skrolle gjennom. Ved å trykke på et av alternativene kan man deretter navigere seg videre direkte inn på flyavganger, hoteller og restauranter.

Fungerer også for aktiviteter

Man får også opp kart, informasjon om stedene og hvilke temperaturer man kan forvente seg på de ulike tidspunktene på året. Funksjonen integrerer ifølge Google de eksisterende tjenestene Google Flights og Hotell-søk, for å kunne servere alt på samme sted.

En annen måte å søke på er å legge til bestemte aktiviteter bak stedsnavnet, hvorpå man da vil få opp steder som er passende for den aktuelle aktiviteten, igjen med den nødvendige reiseinformasjonen. Mer informasjon finner du på bloggen, og Google har for anledningen også snekret sammen en presentasjonsvideo du kan se under.

Google jobber også iherdig med kunstig intelligens: DeepMind settes i disse dager på den ultimate prøven »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen