Nå kan du endelig bruke supernettverket

Nå kan du endelig bruke supernettverket

Nå kan du endelig bruke supernettverket

Buffalo lanserer ny ruter og tilbehør med 802.11ac-teknologi.

Under CES 2012 i Las Vegas slo vi av en prat med Buffalo om den nye trådløse gigabitstandarden 802.11ac. Senere på CeBIT-messen i Hannover ble det nok en samtale, og der kom det frem at den første ruteren med standarden var på vei til lansering i mai.

Nå er den nye ruteren her, og Buffalo kunngjør at den kommer for salg umiddelbart. Det fulle navnet er AirStation WZR-D1800H Wireless Router, og den får følge av WLI-H4-D1300 Wireless Media Bridge. Disse produktene gjør at du skal kunne dra nytte av gigabitteknologien til 802.11ac-standarden allerede i dag.

Trådløs gigabitruter

WZR-D1800H har fire kontakter for kablet gigabit-nettverk, samt en USB 2.0-port. Ruterens 5 GHz-bånd støtter i teorien opptil 1300 Mbit/s med 802.11ac, og den er bakoverkompatibel med 802.11n.

2,4 GHz-båndet er også støttet med en overføringshastighet på 450 Mbit/s. Dette kan kombineres med den trådløse gigabiten, og Buffalo hevder derfor at ruteren har en total ytelse på 1750 Mbit/s over begge båndene.

Foreløpig er det ikke mange datamaskiner som kan skryte på seg støtte for 802.11ac, og derfor gir Buffalo ut en såkalt mediebro i tillegg slik at forbrukerne kan dra full nytte av ruterens muligheter.

For spilling og media

Det er her WLI-H4-D1300 kommer inn i bildet. Den har fire innganger og er ment for å utvide mulighetene til det trådløse nettverket. Setter du ruteren på kontoret, kan du ha denne mediebroen i stua og koble til for eksempel mediaspillere, TV-en og spillkonsoller.

Begge produktene får en veiledende pris på 180 dollar. Med moms lander trolig den norske prisen på rundt 1330 kroner.

(Kilde: Buffalo)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen