Voddler LiveShelf er en digital hylle hvor du kan oppbevare filmer du kjøper og leier på Voddler, eller som du har lastet opp selv.
Voddler LiveShelf er en digital hylle hvor du kan oppbevare filmer du kjøper og leier på Voddler, eller som du har lastet opp selv. (Bilde: Voddler)

Nå kan du dele filmer lovlig på nett

Voddler LiveShelf lar opptil 10 venner se dine leie- og kjøpevideoer.

Filmbransjen har forsøkt å bekjempe piratkopiering i årevis, men hittil har de færreste juridiske tiltakene hjulpet. I stedet har bransjen sakte, men sikkert begynt å konkurrere med piratene isteden, og derfor har videotjenester som Netflix og Viaplay blitt mer utbredt.

Svenske Voddler er én av veteranene på dette området i Norden, og nå forsøker de å ta bransjen videre med introduksjonen av Voddler LiveShelf.

Nå kan du nemlig på lovlig vis gjøre det piratene alltid har gjort – dele filmer med dine venner.

Din digitale filmhylle

Den svenske videotjenesten har cirka én million brukere i Skandinavia og Spania, og nå utvider den til flere land verden over. I den anledning lanseres altså LiveShelf, som best kan beskrives som en digital hylle for filmer du leier eller kjøper på Voddler.

Det er også mulig å laste opp filmer fra andre kilder, som iTunes, Amazon og din egen fysiske DVD-samling. Toppen på kransekaka må uansett sies å være delefunksjonen. Med denne kan du dele filmene i LiveShelf med opptil 10 venner – helt lovlig.

Leiefilmer er følgelig tilgjengelig for både deg selv og dine utvalgte venner i 48 timer, mens kjøpefilmer er mulig å se når som helst.

– Deling er naturlig

Flere filmer er tilgjengelig gratis på Voddler, men ifølge ComON koster det 50 kroner for å se de nyeste filmene og for å få adgang til delefunksjonen.

Om dette er nok, eller et steg på veien for å bekjempe piratkopiering, gjenstår å se. Voddler-sjef Marcus Bäcklund er i alle fall optimist:

– Deling er naturlig og vår digitale hylle er den første lovlige tjenesten som oppmuntrer til dette, sier han til The Sydney Morning Herald, før han avslutter:

– Folk behøver ikke å ty til piratkopiering lenger.

Sjekk ut Voddler LiveShelf på Voddler.com.

Forvirret i videojungelen på nett?
Dette er våre seks favoritter for TV på nett »

(Kilder: The Sydney Morning Herald via ComON)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen