Raspberry Pi-PC-en LittleBox ferdig bygget. (Bilde: Kickstarter)

Nå kan du bygge din komplette Raspberry Pi-PC

Kickstarter-ildsjel lanserer komplett byggesett for minidatamaskinen.

Kreative entusiaster har for lengst kastet seg over den fleksible minidatamaskinen Raspberry Pi og hittil benyttet maskinen til konsepter som en håndholdt spillmaskin, Lego-superdatamaskin og til og med en bil.

En brite ved navn Gregory Holloway presenterer nå en noe mer sober idé for den nevenyttige Raspberry Pi-fansen der ute. I form av et nytt Kickstarter-prosjekt har han nemlig lansert et kabinett-byggesett som lar deg bygge en komplett, Raspberry Pi-basert alt-i-ett-PC.

Foto: Kickstarter

Over 60 deler av tre

Byggesettet har fått navnet LittleBox PC og består av hele 60 deler, en LCD-skjerm og over 100 bolter og skruer. Ifølge Holloway skal pakken inneholde alt du trenger for å bygge en ferdig PC, med unntak av selve Raspberry Pi-maskinen og strømforsyningen.

Det mest spesielle med kabinettet er kanskje materialvalget. Delene er nemlig laget av finérplater som er skåret ut med laser, og som har en tykkelse på 3 milimeter. Disse settes sammen ved hjelp av både lim og skruer, før man deretter monterer komponentene og kablene.

Skjermen som følger med er en 14-tommers LED-baklyst berøringsskjerm, og til denne får man også en pekepenn. Ellers kommer LittleBox med 7 USB-utganger, to 5-watts høyttalere og en 2,5 watts stereoforsterker som du må sette sammen selv.

Bygges på en helg

Ifølge oppfinneren selv vil det ta rundt 10 timer å bygge PC-en, noe som skal gjøre den til et velegnet helgeprosjekt. I ferdig stand ligger vekten på 2,2 kilogram, og Holloway mener dermed at den er «semi-bærbar», slik at du enkelt kan frakte den rundt.

På Kickstarter må du donere 345 britiske pund, cirka 3100 kroner, for å sikre deg et eksemplar av det komplette LittleBox-settet. For en litt lavere sum på cirka 2900 kroner kan du få byggesettet uten skjermen. Med 27 dager igjen har Holloway fått inn 6000 pund av et mål på 50 000. Sjekk for øvrig ut video under.

Intel har også nylig lansert en minidatamaskin:
Her er vår test av NUC - "Next Unit of Computing" »

(Kilder: Kickstarter)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen