Nå er det mulig å betale med mobilen
(Bilde: DNB, Telenor, Sparebanken 1)

Nå er det mulig å betale med mobilen

Den nye Valyou-appen er klar til bruk – men foreløpig har bare noen få mulighet til å bruke løsningen.

Fredag kunne konsernsjefene i Telenor, Sparebanken 1 Gruppen og DNB –  Rune Bjerke, Kristin Idebøen og Jon Fredrik Baksaas – vise frem den ferdig versjonen av betalingsappen Valyou ved en Deli De Luca-butikk i Oslo sentrum. Selskapene skriver i en pressemelding at de har klokkertro på at dette er måten vi ønsker å betale for oss i fremtiden.

– Enkelte innovasjoner fremstår umiddelbart som opplagt naturlig for framtiden. Slik er det med kontaktløs betaling med mobilen – det er bare et spørsmål om tid før vi alle betaler ved hjelp av mobilen, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

Telenor og DNB har over en lengre tid jobbet med å utvikle betalingsappen Valyou, en applikasjon som ved hjelp av NFC-støtten i mobiltelefonen lar deg betale direkte med telefonen. 

Ikke for alle i førsteomgang 

Mobilen kan bli din nye lommebok.
Mobilen kan bli din nye lommebok.

Vil du ta i bruk den nye betalingstjenesten må du være kunde hos både DNB og Telenor, og i tillegg ha et simkort som støtter den nye tjenesten. Utover dette må du også ha en mobil som har NFC-teknologien innebygget. 

Det er altså i første omgang DNB som i samarbeid med Telenor tilbyr deg å bruke Valyou-appen. Dog kommer flere andre banker etter utover nyåret, der blant annet Sparebanken 1, Skandiabanken, yA Bank, Fana Sparebank og EnterCard vil henge seg på. 

Har vært testet siden i sommer

Allerede i sommer ble det kjent at DNB og Telenor jobbet med den nye betalingsappen, som i løpet av denne perioden har blitt testet ut av 300 personer. Det ferdig utprøvde resultatet kan du nå laste ned via Google Play. 

Det eneste du trenger er en butikk som har en betalingsautomat med støtte for kontaktløs betaling – før du kan slå deg løs. I pressemeldingen opplyses det om at det er over 400 butikker som per i dag står klare til å bruke kontaktløs betaling via mobil. 

Også Apple er klar med sin betalingsløsning: Slik virker Apple Pay »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen