Nå kan du bestille OLED-monitoren fra Dell
(Bilde: Dell)

Nå kan du bestille OLED-monitoren fra Dell

Selv om den blir 1500 dollar billigere en først antatt, har den fortsatt en svimlende prislapp.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Allerede i starten av 2016 lanserte Dell sin første PC-monitor med OLED-teknologi under CES-messen i Las Vegas. Nå, nesten halvannet år senere, er UP3017Q tilgjengelig i butikk – via selskapets hjemmeside

Det har med andre ord vært en lang ventetid for de som ville slå kloa i et tidlig eksemplar. På den positive siden så viser det seg at ventetiden har brakt den svimlende prislappen ned på et litt mer spiselig nivå.

Det koster å være kar

Da Dell lanserte skjermen første gang ble det forespeilet en prislapp rundt 5000 dollar, altså rundt 43 000 norske kroner før eventuelle avgifter. I skrivende stund må du ut med «kun» 3500 dollar, eller cirka 30 000 norske kroner pluss eventuelle avgifter. 

Om denne skjermen er verdt pengene er vanskelig å si. På papiret kan likevel skjermen friste med en del godsaker. 

Først og fremst vil OLED-teknologien gi deg et langt bedre kontrastnivå enn hva som er mulig med dagens tradisjonelle LCD-monitorer. Her vil nok personer som jobber med video- og bilderedigering være en målgruppe. 

Først og fremst til proffmarkedet 

For deg som ønsker å svi av svimlende summer på en skjerm som også kan spilles på, tror vi neppe denne modellen er noe for deg – selv om responstiden til panelet er kun 0.1 millisekunder. 

Den maksimale oppdateringshastigheten på skjermen er nemlig på 60 hz, noe som kan være for lite for de virkelig innbitte gamerne, som heller vil ha 120 eller flere bilder i sekundet.

Ellers kan den 30 tommer store skjermen skryte av en oppløsning på 3840 x 2160 piksler (4K), betraktningsvinkelen er oppgitt til 178 grader, og at lysstyrken strekker seg maksimalt til 300 nits. 

Videre har skjermen et 10-bits fargepanel, hvilket betyr at den er en råtass til å gjengi farger. Her oppgis det at skjermen klarer :

  • 100 prosent av sRGB
  • 100 prosent av AdobeRGB
  • 100 prosent av Rec.709
  • 97,5 prosent av DCI-P3
  • 85,5 prosent av Rec.2020

Skjermen leveres med aluminiumsrammer, hvor foten har gode justeringsmuligheter. Her kan du justere høyden, vinkelen, og dreie skjermen opp i stående posisjon. Av tilkoblinger kan du blant annet velge mellom HDMI 2.0, Mini DisplayPort 1.2 eller USB-C. 

I skrivende stund koster altså skjermen 3500 dollar, og det oppgis en leveringstid på 1-2 uker. Dog må du nok regne med noen ekstra dager før den er her på berget.

Heller sugen på å bruke pengene på en OLED-TV?
Sjekk ut denne nye råtassen fra Sony »

(Kilde: Dell)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen