Nokia N1 kan nå bestilles i Europa.
Nokia N1 kan nå bestilles i Europa. (Bilde: Nokia)

Nå kan du bestille Nokias nye nettbrett

Nokia N1 er lagt for salg i Europa på en egen nettside.

Microsoft har som kjent kjøpt mobilavdelingen til Nokia, men i fjor høst dukket det opp tegn på at det gjenværende Nokia-selskapet hadde planer om å starte en ny mobilsatsing med lanseringen av et nytt nettbrett, kalt Nokia N1.

Nettbrettet ble formelt avduket på MWC-messen i mars, hvor vi fikk tatt en nærmere titt på produktet. Nå blir produktet også tilgjengelige for vanlige forbrukere i Europa, via en britisk Nokia-nettbutikk.

Koster 2800 kroner

I skrivende stund er nettbutikken i en testmodus og kan ennå ikke fullføre ordrene, men den vil trolig åpnes opp om kort tid. Nokia N1-nettbrettet er oppgitt med en pris på 219 britiske pund, som tilsvarer cirka 2800 norske kroner, og da må jo også norsk moms og frakt legges til.

Skjermen på Nokia N1 er svært skarp og god.
Skjermen på Nokia N1 er svært skarp og god. Foto: Nokia

Frakten vil ligge på 15 pund, cirka 193 kroner, om man befinner seg på det europeiske fastlandet, som altså inkluderer Norge.

Nokia N1 er altså et Android-basert nettbrett med en 7,9-tommers skjerm med en oppløsning på høyst brukbare 2048 x 1536 piksler. Prosessoren er en Intel Atom Z3580 på 2,3 GHz, og ellers er nettbrettet utstyrt med 2 GB minne og 32 GB lagringsplass.

Har USB Type-C

Et de mer unike aspektene ved nettbrettet er at det er blant de aller første med den nye USB Type-C-standarden. Det har også en kropp i anodisert aluminium, som vil si at metallet forsterkes ved elektrisk oksidering for å øke det beskyttende oksidsjiktet.

Ellers har Nokia N1 et hovedkamera på 8 megapiksler, et frontkamera på 5 megapiksler og et batteri på 5300 mAh. Nettbrettet er 200,7 mm langt, 138,6 mm bredt, og med en tykkelse på 6,9 mm er det relativt spinkelt. 

Operativsystemet er altså velkjente Android Lollipop, men da kombinert med Nokias egenutviklede applikasjonsrampe kalt Nokia Z Launcher, som skal gjøre det svært enkelt å finne frem til apper og annet innhold på brettet.

Det har gått rykter om at Nokia også skal begynne å produsere sine egne mobiltelefoner igjen: Nokia selv har tilbakevist ryktene »

(Via PhoneArena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen