Dropbox' nye funksjon er både nyttig og enkel å bruke
(Bilde: Shutterstock)

Dropbox' nye funksjon er både nyttig og enkel å bruke

Se hvordan du kan be vennene dine om å overføre filer til deg.

Dropbox og de andre skylagringstjenestene har de siste årene tatt seg av sikkerhetskopiering og filtilgang for haugevis av brukere. Er man kunde eller bruker på en tjeneste selv, er det som regel ganske lett å dele sine egne filer. Men enn om man skal ha tak i en fil fra noen som ikke er på samme tjeneste?

Folderen kan deles svært åpent, og det er uvisst om det gjøres noe innholdsfiltrering underveis. Å be om filer på denne måten kan derfor være risikabelt.
Folderen kan deles svært åpent, og det er uvisst om det gjøres noe innholdsfiltrering underveis. Å be om filer på denne måten kan derfor være risikabelt. Foto: Skjermdump/Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det har Dropbox tatt tak i nå, med en tilsynelatende liten og enkel funksjon, som kan gi stor nytteverdi. Nå kan du nemlig be andre om å laste opp filer til din egen Dropbox-konto. Den som laster opp behøver ikke å ha konto på tjenesten selv.

Fremgangsmåten for å ta tjenesten i bruk er ganske enkel. Du logger først inn på tjenestens nettsider, før du klikker på menyvalget «File requests». En boks popper opp og lar deg velge hva slags type filer du ønsker å be om, og hvor i mappestrukturen din de skal legges.

Del lenken, eller send e-post

Slik ser det ut når redaktør Kurt Lekanger skal laste opp noe til katalogen vi har åpnet.
Slik ser det ut når redaktør Kurt Lekanger skal laste opp noe til katalogen vi har åpnet. Foto: Skjermdump/Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En ekstra boks gir deg så en lenke du kan dele ut til dem du vil sanke filer fra. Eller så kan du legge inn e-postadressene til de aktuelle, slik at de får en invitasjon i innboksen.

Så fort noen laster opp til en åpen mappe, dukker det opp et fint ballongtips fra Dropbox om at du har mottatt en fil. Alt i alt fungerte løsningen knirkefritt da vi forsøkte den.

Hva gjør du når du har en diger fil som skal deles? Støtter skytjenesten din noe liknende, eller har du andre metoder? Syng ut i kommentarfeltet under.

Den norske kabel-TV- og internettleverandøren Get annonserte nylig at de ville gi sine kunder en egen og ubegrenset skylagringstjeneste. Les mer om nysatsingen her »

Nei, se på det. En ny fil har landet i skyen.
Nei, se på det. En ny fil har landet i skyen. Foto: Skjermdump/Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen