Nå kan Chromebook fjernlåses dersom den blir stjålet
(Bilde: Acer)

Nå kan Chromebook fjernlåses dersom den blir stjålet

Google la til nyttig funksjon i ny oppdatering.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det å miste eller få frastjålet den bærbare datamaskinen sin er selvsagt dumt på grunn av det økonomiske tapet av selve maskinvaren, men enda mer potensiell skade kan det gjøre om tyven får tilgang til alle de lagrede passordene og brukernavnene på PC-en.

For bekymrede brukere av Chrome OS-baserte enheter, som altså primært  består av de såkalte Chromebook-maskinene, har Google nå kommet til til unnsetning med en ny oppdatering som gjør det vesentlig «tryggere»  å miste maskinen sin. Det melder selskapet på Chrome-bloggen sin.

Dette er skjermen tyvene ser om du låser maskinen.
Dette er skjermen tyvene ser om du låser maskinen. Foto: Google

Effektiv fjernlåsing

Ved hjelp av oppdateringen kan man nemlig nå fjernlåse Chromebook-maskiner som kommer på avveie. På den måten blir uvedkommende ute av stand til å bruke maskinen, noe som gjør enhetene temmelig ubrukelige for eventuelle tyver.

Det er verdt å merke seg at oppdateringen i første omgang kun gjelder bedriftsrettede Chromebook-enheter. Nærmere bestemt dreier det seg om en utvidelse av Googles administratorkonsoll. hvor man blant annet kan registrere enheter innad i bedriften og tildele administratorroller til andre enheter.

Ved å bruke administratorkonsollen til å deaktive maskinen vil personen som bruker maskinen bli logget ut, og i tillegg vil alle lisenser som er assosiert med maskinen bli tilbakekalt og deaktivert. Samtidig vil enheten altså låse seg, og alt man da vil se er en skjerm med kontaktinformasjon som forhåpentligvis skal oppmuntre tyven til å levere maskinen tilbake igjen.

Populær i utdannelsessektoren

For å bruke den nye låsefunksjonen kreves det at maskinen har versjon 40 eller nyere av Chrome OS. Instruksene for hvordan du bruker funksjonen finner du på Googles kundestøttesider

At Google med dette fokuserer på bedriftsrelatert funksjonalitet er ikke direkte overraskende. I august i fjor står utdannelsessektoren for hele 85 prosent av Chromebook-salget i USA. USA har igjen over 80 prosent av det globale Chromebook-markedet. I oktober i fjor kunne vi for øvrig melde at salget av de Chrome OS-baserte PC-ene stadig fortsetter å stige kraftig på verdensbasis. 

Nå kan du omsider få en Chromebook med stor skjerm: Acers nye modell er på hele 15,6 tommer »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen