Nå kan Breaking Bad nytes i 4K
(Bilde: Netflix)

Nå kan Breaking Bad nytes i 4K

Hvis du har TV-en, vil Netflix kunne gi deg oppløsningen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I det store film- og TV-universet er det én ting som du «må ha» i 2014, nemlig en gedigen skjerm med 4K-oppløsning. Men før du løper til butikken for å shoppe den heftigste 4KTV-en akkurat nå, det er ett bitte lite problem: Mangel på innhold i nevnte oppløsning.

Så langt er det bare fancy demoer, et par spesielle plattformer som ikke er tilgjengelige i Norge og 4K-strømming som kan servere deg mange nok piksler – og av det siste har vi vært begrenset til to sesonger av House of Cards på Netflix.

Men nå har heldigvis den populære strømmetjenesten også åpnet for 4K hos en annen serie, nemlig den mørke og særdeles underholdende serien Breaking Bad. Det er faktisk to dager og fjorten timer med 4K-materiale.

Må ha riktig utstyr

Ultrahøyoppløst Breaking Bad kan nok være verdt to dager og fjorten timer av livet ditt.
Ultrahøyoppløst Breaking Bad kan nok være verdt to dager og fjorten timer av livet ditt.Foto: HBO

For å se dette krimdramaet i ultrahøy oppløsning trenger du dog et par essensielle ting, hvorav en egnet 4KTV står i sentrum. Foruten UHD-oppløsning må den ha innebygd app-støtte og kunne dekode videostrømmer i HEVC-format.

HEVC står for High Efficiency Video Coding og er i tillegg kjent som H.265. Dette er å betrakte som standard på nyere 4KTV-er.

Samtidig må du ha litt fart på internettlinja di – 15,6 megabit i sekundet er det du minst må ha både frem til huset og inn i TV-en for at du ikke skal få problemer ved denne oppløsningen.

Med både House of Cards og Breaking Bad i 4K begynner det nye formatet å få et visst fotfeste også på innholdssiden – og med tanke på at de fleste nye produksjoner filmes i dette formatet eller høyere, er det mye å glede seg til for både telefile og filmfrelste.

Skarpere TV enn noen gang:
Slik fungerer 4K-Netflix i praksis >>>

Kilde: Techradar

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen