Android Wear har nå fått støtte for iOS.
Android Wear har nå fått støtte for iOS. (Bilde: Google)

Android Wear har blitt iPhone-kompatibel

Google er klar med iOS-appen.

I april kunne vi melde at Google hadde planer om å gjøre smartklokke-plattformen Android Wear kompatibel med iOS, og på bloggen sin kan Google selv nå bekrefte at ryktene var sanne.

Det betyr altså at de mange Android Wear-baserte smartklokkene omsider kan fungere skikkelig med iPhone. Støtten kommer i form av en egen Android Wear-app som nå er tilgjengelig på iTunes-butikken.

Støttes kun av LG Watch Urbane foreløpig

Google presiserer at Android Wear til iOS krever iOS-versjon 8.2 eller nyere, og er optimalisert for iPhone 5 og iPhone 6. Det er for øvrig verdt å merke seg at appen foreløpig kun er kompatibel med Android Wear-modellen LG Watch Urbane.

Foreløpig er det kun LG Watch Urbane som støtter Android Wear for iOS.
Foreløpig er det kun LG Watch Urbane som støtter Android Wear for iOS. Foto: LG

LG Watch Urbane er den første smartklokken med Android Wear-versjon 5.1, og er en rund modell som vi testet så sent som i mai i år. Ifølge Google skal også fremtidige smartklokker fra Asus og Motorola få iOS-støtte, i tillegg til den nylig kunngjorte modellen fra Huawei.

Krever Android 5.1 ferdig installert

En talsperson fra Google sa til nettstedet Engadget at årsaken til at appen foreløpig ikke støtter eldre smartklokke-modeller er at disse ikke kommer med den seneste Android Wear-versjonen ferdig installert, noe som visstnok er nødvendig for å pare klokkene med iPhone-telefonene på en smertefri måte.

Nyheten betyr altså at iPhone-eiere med smartklokke-interesse nå får vesentlig flere valgmuligheter enn bare Apple Watch. Appen vil altså gjøre det mulig å motta varslinger fra iPhone-appene på smartklokken, i tillegg til informasjon fra Google Now. Du kan bruke appen til å konfigurere klokken og blant annet velge hvilke typer varslinger du vil motta på klokken.

Huaweis nye smartklokke får altså også støtte for appen: Nylig ble prisene på den lekre klokken avslørt »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen