Bose QC35 II er blant de foreløpig ganske få hodetelefonene som har Google Assistant-støtte innebygd.
Bose QC35 II er blant de foreløpig ganske få hodetelefonene som har Google Assistant-støtte innebygd. (Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Nå får toppmodellene til Bose og Sony en helt ny funksjon

Kan oversette på direkten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Googles Pixel Buds-øreplugger, som riktignok ikke har vært tilgjengelig i Norge foreløpig, har hatt én funksjon de har vært alene om: Når de har vært parret med en Google Pixel-telefon, har de kunnet oversette samtaler for deg «på direkten» ved hjelp av Google Translate. 

Dette blir nå tilgjengelig på langt flere hodetelefoner. Google har nemlig i stillhet endret på teksten på støttesidene til Pixel Buds, melder Droid-Life.

Alle Android-telefoner 

Knappen som setter i gang Google Assistant på Bose QC35 II.

Der det tidligere het at Google Translate tidligere kun var tilgjengelig på Pixel Buds, er teksten nå endret til «alle Google Assistant-optimaliserte hodetelefoner og Android-telefoner». 

Dette inkluderer blant annet Bose QuietComfort 35 II, Sony WI-1000X, WH-1000XM2 og nye WH-1000XM3. Telefonen må riktignok kjøre Android 6.0 eller nyere, men det er altså ikke lenger et krav at det er en Pixel-telefon. 

De nye kablede USB-C-ørepluggene som følger med Google Pixel 3 støtter selvfølgelig også oversettingsfunksjonen. 

Googles Pixel Buds har til nå vært alene om oversettingsfunksjonen. Bilde: Google/Skjermdump

Oversetter i sanntid 

Oversettingen fungerer ved at du holder inne Assistant-knappen på hodetelefonene og forteller assistenten at du vil oversette et visst språk. Så gir du telefonen din til motparten, som snakker og lytter via den, mens du konverserer ved hjelp av hodetelefonene.  

40 språk er støttet, blant annet norsk. Google Assistant ble dessuten nylig tilgjengelig på norsk, så det bør ikke være noe i veien for å utnytte oversettingsegenskapene også her. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen