Nå hermer Apple etter Google

Apple-ansatte har fått friere tøyler etter at Tim Cook tok over.

Google er kjent som "verdens beste arbeidsplass," takket være flere unike initiativer for å øke trivselen for de ansatte. Det fikk vi se flere eksempler på da vi besøkte hovedkvarteret Googleplex i California tidligere i år. Noe av det Google-ansatte har anledning til er å bruke 20 prosent av arbeidstiden sin, eller én dag i uka, på egne prosjekter. Det har resultert i suksessrike tjenester som Gmail, Reader og News.

Ifølge Comon.dk har Apple latt seg inspirere av konkurrenten, og vil innføre noe av det samme for sine ansatte. Riktignok er det snakk om inntil to uker i året for de Apple-ansatte, noe som tilsvarer "kun" fire prosent av arbeidstiden. Prosjektet har fått navnet Blue Sky, ifølge Wall Street Journal, og er bare en av tingene som Tim Cook nylig har innført av goder for sine ansatte.

Ikke i Jobs' ånd

Den nye Apple-sjefen har ikke klart å skape noe i nærheten av den samme entusiasmen blant "fansen" som sin forgjenger Steve Jobs. Nå ser det ut til at han i alle fall prøver å gjøre seg populær blant sine egne ansatte. I tillegg til Blue Sky har nemlig Cook innført en rabattordning på Apple-produkter for de ansatte.

Jobs mente ifølge Wall Street Journal at de ansatte ikke skulle trenge annen motivasjon for å jobbe for Apple enn nettopp muligheten til å jobbe for et selskap som Apple. Både i Google og i andre Silicon Valley-selskaper er det imidlertid vanlig med noen små goder, som for eksempel gratis mat eller rabatter. At den nye Apple-sjefen nå innfører et par slike goder, samt skryter av sine egne ansatte i møte med pressen, skiller seg kraftig ut fra måten Steve Jobs ledet selskapet.

Hensikten med Blue Sky og rabattordningen skal ikke overraskende være at Cook ønsker å holde på sine viktigste medarbeidere.

Les også: Dette er verdens beste arbeidsplass

Hva ville du gjort om sjefen din ga deg tid til å jobbe med valgfrie prosjekter i arbeidstiden? Kommenter i forumet!

(Kilder: Comon.dk, Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen