Den nye betaltjenesten er omsider lansert, og den heter YouTube Red.
Den nye betaltjenesten er omsider lansert, og den heter YouTube Red. (Bilde: YouTube)

Nå har YouTube lansert sin nye betalingtjeneste

YouTube Red skal konkurrere med Netflix og satser på originalt innhold.

Det har gått rykter om at YouTube skal lansere en ny betaltjeneste i lang tid, og nå er den endelig blitt offisielt lansert. Det melder YouTube selv på sin offisielle blogg. Den nye tjenesten har fått navnet «YouTube Red», og er faktisk ganske ambisiøse saker.

YouTube Red lar brukere betale en månedlig sum for å slippe reklame på det populære videonettstedet, slik at man kan se videoene sine uten avbrudd. I USA ligger månedsprisen på 10 dollar.

Stor satsing på eksklusivt innhold

Å slippe reklamen er imidlertid bare en del av den nye tjenesten. Abonnenter på YouTube Red skal også få tilgang til store mengder eksklusivt innhold, som skal bli tilgjengelig fra begynnelsen av neste år.

Foto: YouTube

Dette innholdet skal blant annet produseres av noen av de største innholdsprodusentene på YouTube. Én av de nye, originale seriene skal produseres av selveste YouTube-kongen Felix Kjellberg, også kjent som PewDiePie. Innholdet kommer både i form av serier, filmer og humorprogrammer.

I tillegg til å spille av videoer på vanlig måte vil YouTube Red også gjøre det mulig å enkelt lagre videoer slik at man kan se dem offline på et senere tidspunkt. Abonnementet vil for øvrig også omfatte den kommende musikktjenesten YouTube Music, som nå skal være rett rundt hjørnet.

Kun USA foreløpig

Det er bare USA som nevnes i blogginnlegget, så det er dessverre ennå høyst uvisst om, eller når, YouTube Red også skal bli tilgjengelig i andre steder av verden og hva tjenesten vil koste. 10 dollar burde imidlertid tilsvare rundt hundrelappen i Norge.

Som blant annet Bloomberg peker på betyr dette nye fremstøtet at Google nå på sett og vis inntar samme terreng som Netflix og lignende strømmetjenester, og kan potensielt bli en seriøs konkurrent med tanke på YouTubes massive brukermasse.

For ordens skyld presierer YouTube at det reklamefinansierte gratisinnholdet på nettsiden vil fortsette som før. For mer informasjon om YouTube Red kan du sjekke ut videoen under.

YouTube kan gjøre deg rik: Så mye tjente nettstedets største stjerner »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen