Nå har Twitter gått til krig mot terrorgruppen ISIS
(Bilde: alexskopje/Shutterstock.com, Twitter)

Nå har Twitter gått til krig mot terrorgruppen ISIS

Har tatt ned tusenvis av ISIS-relaterte Twitter-kontoer på kort tid.

Den brutale terrorgruppen ISIS har som kjent en sterk tilstedeværelse på Internett og sosiale medier. En av gruppens kanskje viktigste propaganda-kanaler i så måte er den populære mikrobloggtjenesten Twitter. Dette har tjenesten nå tatt konsekvensen av og erklært en aldri så liten krig mot terrorgruppen.

Den amerikanske nyhetskanalen ABC News melder nå at Twitter har startet en storstilt kampanje mot ISIS-relaterte kontoer. Tjenesten skal ha suspendert så mye som over 2000 Twitter-kontoer bare i løpet av en ukes tid. 13 av til sammen 16 hovedkontoer tilhørende ISIS skal være blant dem som nå er stengt.

Eget initiativ

ISIS bruker Twitter som er sentralt verktøy både til å spre budskapet sitt, men ikke minst også til å rekruttere nye krigere. Amerikanske sikkerhetsmyndigheter har ifølge tidligere sagt at terrorgruppen har hatt stor suksess med sin satsing på sosiale medier.

Det skal imidlertid ikke være på grunn av press fra de amerikanske myndighetene at Twitter suspenderer ISIS-kontoer i høyt tempo. En kilde som ABC News var i kontakt med sa uttalte at myndigheten tvert i mot foretrekker at kontoene hadde forblitt åpne av etterretningmessige årsaker.

Det som i stedet har skjedd er at den hyppige mediedekningen av ISIS den siste tiden har ført til at folk har blitt oppmerksom på gruppens tilstedeværelse på nettet, som igjen har ført til en rask økning i antall rapporter for brudd på Twitters retningslinjer. Blant annet er det forbudt å rette trusler mot andre på tjenesten, noe ISIS-relaterte meldinger gjerne gjør.

Har over 46 000 kontoer

Twitter har imidlertid en stor jobb foran seg. Som nettstedet WebProNews melder har forskningsinstituttet Brookings Institute nylig lagt frem en rapport som viser at minst 46 000 Twitter-kontoer ble brukt av ISIS eller ISIS-sympatisører i perioden fra september til desember i fjor. Ikke alle disse var riktignok aktive på samme tid. 

Selv om det er snakk om et meget høyt antall kontoer har Twitter-aktiviteten likevel antakelig begrenset effekt. Ifølge rapporten til Brookings Institute er en stor porsjon av kontoene opprettet av et relativt lite antall svært aktive personer som publiserer store antall meldinger.

Det å fjerne Twitter-kontoer til ISIS er for øvrig ikke en helt risikofri affære, som kan kanskje kunne vente. WebProNews meldte for noen dager siden at terrorgruppen har gått til det skritt å drapstrue Twitter-grunnleggeren Jack Dorsey på grunn av selskapets innsats for å slette kontoer. Som New York Post meldte for en stund siden har også sjefen i selskapet Dick Costolo mottat drapstrusler fra ISIS.

Twitter er ikke de eneste som angriper ISIS-kontoer: Hackergruppen Anonymous har også erklært krig mot ISIS på nettet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen