Nå har Toshibas 4K-bærbare fått norsk pris
(Bilde: Toshiba)

Nå har Toshibas 4K-bærbare fått norsk pris

Og prisen legger seg akkurat der vi ville forventet den.

Årets CES-messe i Las Vegas var som vanlig spekket av nylanseringer, og innimellom alt annet kom Toshiba på banen med det de kalte verdens første bærbare PC-er med 4K-skjerm. Maskinene skulle komme på markedet i form av de velkjente Satelite- og Tecra-seriene, og for øvrig være ganske så potent utrustet.

Hvorvidt noen av disse rent faktisk ville bli først i verden med 4K-skjermer som standard, ville dog komme an på om de endte før alle andre i butikkene, og ikke bare var først på messegulv. I den forbindelse kunne vi nylig melde at Toshiba skulle ha 4K-maskiner i salg før sommeren, og nå har sannelig en slik modell dukket opp her på berget.

Greit utstyrt til multimedia

Satellite P55t kommer utstyrt med Windows 8.1 som standard.
Satellite P55t kommer utstyrt med Windows 8.1 som standard.Foto: Toshiba

PC-en det er snakk om er en Toshiba Satellite P50t, og ved siden av en 4K-skjerm på toppen, har den også ganske greie spesifikasjoner på komponentene under panseret.

En firekjerners Intel Core i7 4700MQ og 8 GB 1600 Mhz-minne bør få kabalen og kontoroppgavene til å gå unna, og maskinen kan utvides med atter en RAM-brikke for ekstra fart.

Grafikkortet er et AMD Radeon R9 M265X med 2 GB minne, og selv om dette neppe vil la deg kjøre noen toppmoderne spill på alle skjermens 3840 x 2160 piksler bør det holde i lange baner for strømming av video.

At maskinen mangler SSD synes vi trekker litt ned, og størrelsen er ikke akkurat kompakt – men skjermen, på 15,6 tommer, er også berøringssensitiv; en funksjon vi begynner å se på de aller fleste bærbare vi tester.

I skrivende stund er laveste pris på Toshiba Satellite P50t snaut 11 500 kroner, og det er vel i grunn akkurat der hvor vi ville forventet å finne den. Hvis du heller vil vente og se om den går ned, er det bare å melde seg på vår gratis prisvarlingstjeneste.

Toshiba har også erfaring med 4K på TV-er:
Toppmodellen 58L9363DN gir veldig mye 4K for pengene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen