Filmselskapenes store skrekk har fått Chromecast-støtte
(Bilde: Popcorn Time)

Filmselskapenes store skrekk har fått Chromecast-støtte

Det blir stadig enklere å være pirat.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I vinter kunne vi for første gang lese om Popcorn Time – en applikasjon som lot deg strømme piratkopierte filmer direkte med hjelp av BitTorrent-teknologien. Nå kunne nesten hvem som helst se piratkopierte filmer, så det ble kalt for «filmselskapenes store skrekk».

Tjenesten ble stengt ned en knapp uke senere.

Men Popcorn Time nektet å dø. Med prosjektet bygd på åpen kildekode tok det ikke lang tid før noen flere å bygge videre på hva de originale utviklerne hadde fått i stand, og i dag lever derfor Popcorn Time videre i noen forskjellige versjoner. Den kanskje mest kjente har da også fått på plass langt mer enn en skarve Windows-app – du får den også til Apples OS X og naturligvis Linux.

I mai måned kom den faktisk til Android også. Google fjernet riktignok straks appen fra Google Play, men den kan fremdeles lastes ned og installeres direkte fra programmets hjemmesider.

Chromecast-støtte

Chromecast får stadig flere bruksområder.
Chromecast får stadig flere bruksområder.Foto: Google

For filmbransjen er piratkopiering og fildeling en stein i skoen fra før, men med Popcorn Time er det nå i ferd med å kunne bli langt verre. For mens det krever litt kunnskap og utstyr for å kunne laste ned filmer via BitTorrent og se dem på TV-en hjemme, er det en ganske smal sak å bruke Popcorn Time – som nå også har støtte for Chromecast i de siste alfa- og betautgavene.

Med Googles rimelige strømmepinne trenger du altså ikke engang en datamaskin – nå holder det med en mobiltelefon eller et nettbrett med Android for å kunne se de siste filmene på storskjermen i stua.

Android-appen skal etter hvert dessuten få innebygd gratis VPN, noe som vil gjøre det vanskeligere for filmselskapene og kompani å spore brukerne.

Det ser altså ut til at filmbransjen sliter med å bli kvitt denne skrekken.

Gøy med populære Chromecast:
5 smarte triks som gjør Google Chromecast bedre (Ekstra) >>>

Kilde: The Next Web

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen