Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Rolf B. Wegner, Tek.no)

Bare én mobil på markedet støtter HDR på Netflix

Ny oppdatering rulles ut i dag.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

HDR er blitt den store snakkisen når det gjelder bildeteknologi, og selv om teknologien ennå hovedsakelig omfatter TV-er og PC-skjermer har den også så smått begynt å melde sin ankomst på den mobile plattformen. Nå har det skjedd et nytt fremskritt på denne fronten.

Som nettstedet Phandroid nylig meldte har nemlig Android-versjonen av den populære strømmetjenesten Netflix fått støtte for HDR. Støtten er på plass i den seneste 5.0.1-utgaven av Netflix-appen.

Nye LG G6 er den foreløpig eneste mobilen som har glede av Netflix' nye HDR-støtte.
Nye LG G6 er den foreløpig eneste mobilen som har glede av Netflix' nye HDR-støtte. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Kun på LG G6 foreløpig

Netflix kunngjorde at de skulle komme med HDR-støtte på mobiltelefoner allerede i mars i forbindelse med lanseringen av LGs nye toppmodell G6, og det er nettopp denne modellen som får glede av støtten i første omgang.

Årsaken til dette er at G6 er den foreløpig eneste mobilen som kommer med HDR-standarden Dolby Vision, som er den standarden den nye Netflix-appen støtter. 

Det finnes også et fåtall andre mobiltelefoner med skjermer som støtter HDR, for eksempel Sonys nye Xperia XZ Premium, men denne opererer kun med den generiske HDR10-standarden. Også Samsungs Galaxy S8 har HDR-støtte, men da i form av den nye Mobile HDR Premium-standarden.

Det er ennå uvisst når Netflix' HDR-støtte eventuelt vil være på plass i andre mobilmodeller, men når dette skjer vil det antakelig bli offisielt kunngjort av strømmetjenesten. 

Vi testet nylig Sonys nye HDR-telefon: Xperia XZ Premium gir en brukeropplevelse som nesten ingen andre toppmodeller kan matche »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen