(Bilde: Mark Schwettmann/Shutterstock.com)

Nå har minneprisene gått til værs

Fabrikkbrann har ført til den høyeste prisen på to år.

Tidligere denne måneden kunne vi melde at det brøt ut en stor brann ved en av de kinesiske fabrikkene til selskapet SK Hynix, verdens nest største produsent av DRAM-brikker.

Umiddelbart etter at nyheten ble kjent begynte prisene på slike brikker å stige betraktelig, og nettavisen Bloomberg rapporterte om en økning på hele 19 prosent kun to dager etter brannen.

Høyeste prisen på to år

Nå melder den samme avisen at prisene på DRAM-brikker har fortsatt å klatre kraftig, og er nå hele 42 prosent høyere enn da ulykken inntraff.

Det betyr at prisene på 2 gigabits DDR3-referansebrikker nå ligger på 2,27 dollar, opp fra 1,6 dollar den 4. september. Dette er det høyeste nivået på to år.

Dette kan igjen innebære høyere produksjonskostnader for selskaper som Apple, Sony og Dell, som er blant kundene til SK Hynix. Det er imidlertid uvisst om dette vil gi noe utslag på PC-prisene.

– Vil fortsette å stige

Ifølge en sørkoreansk finansanalytiker Bloomberg har vært i kontakt med vil DRAM-prisene antakelig fortsette å stige. Vi kan trolig ikke vente noe nedgang før produksjonen er oppe og går igjen, noe SK Hynix håper vil skje i løpet av neste måned.

I mellomtiden har selskapet økt produksjonen av brikker i Sør-Korea for å prøve å kompensere for konsekvensene av brannen.

For øvrig har SK Hynix' konkurrenter også merket hendelsen godt. Den amerikanske DRAM-produsenten Micron Technology har steget med solide 23 prosent på børsen siden brannen.

DRAM blir kanskje snart erstattet:
Ny løsning gir femten ganger raskere minne »

(Kilde: Bloomberg, Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen