Nå har Lollipop kommet til HTCs toppmodell M8
(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Nå har Lollipop kommet til HTCs toppmodell M8

Den nye Android-versjonen passer perfekt til Sense, ifølge HTC.

Den seneste versjonen av det mobile operativsystemet Android, døpt 5.0 Lollipop, ble offisielt avduket av Google i oktober i fjor, og siden den gang har operativsystemet dukket opp på ulike enheter i tur og orden.

Blant de første mobilene som fikk oppdateringen var LGs toppmodell G3 , og deretter testet vi det første Lollipop-nettbrettet Google Nexus 9, før vi nå sist meldte at Samsung ruller ut Lollipop til sin storselger Galaxy S5. Når står en annen toppmodell for tur, nemlig HTC One M8. Det melder selskapet i en pressemelding

– Passer perfekt til Sense

HTC bruker som kjent et egenutviklet grensesnitt til sine produkter som heter Sense, og i pressemeldingen sier HTC at den nye Android-versjonen passer grensesnittet som hånd i hanske, og at de derfor er glade over å nå kunne rulle ut Lollipop til M8.

– Siden 2009 har HTC fokusert på å gjøre brukeropplevelsen enda mer sømløs og intuitiv ved å integrere Sense i Android-systemet. Android Lollipop følger prinsippene bak den flate designtrenden, som er nøyaktig det samme målet som våre designere har for HTC Sense, sa sjefen for selskapets nordiske avdeling Peter Frølund.

Frølund mener selskapet har lykkes med å balansere et minimalistisk design og en optimalisert funksjonalitet med det nye Lollipop-tilpassede Sense-grensesnittet. For å finne ut om du er enig med Frølund er det altså bare å laste ned oppdateringen, som er tilgjengelig nå. Det er forresten ennå ikke klart når øvrige HTC-enheter vil få oppdateringen.

Største oppdateringen noensinne

Android 5.0 Lollipop skal være den største oppdateringen i plattformens historie, og byr på ekstremt mange nyheter. Med plattformen får vi blant annet hele 5000 nye API-er, altså faste grensesnitt som utviklerne kan programmere inn mot, noe som antakelig vil gå fart i produksjonen av spennende applikasjoner.

Selve app-motoren blir også ny i Android 5.0, og takket være en mye mer effektiv arkitektur skal motoren kunne få apper til å kjøre opptil dobbelt så raskt som sin forgjenger på samme maskinvare. Operativsystemet er for øvrig også blitt lansert til TV-plattformen. Mer informasjon om Lollipop kan du finne på operativsystemets hjemmeside.

Nye spesifikasjoner om HTCs neste toppmodell M9 har nå dukket opp: Mobilen ser ut til å bli et monster »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen