Dette er Huaweis første VR-briller.
Dette er Huaweis første VR-briller. (Bilde: Weibo/Huawei)

Nå har Huawei også kastet seg på VR-bølgen

Den kinesiske mobilprodusentens VR-debut skal skille seg fra konkurrentene på ett område.

Blant de «ekte»-brillene har vi i grunnen foreløpig kun Oculus Rift og HTC Vive å velge mellom, men de mobile VR-løsningene er et betydelig mer befolket segment. Nå kommer enda en. Som blant andre TechRadar og Engadget melder har kinesiske Huawei løsnet startskuddet for sin VR-satsing.

Huaweis første VR-briller ble avduket på et arrangement i den kinesiske byen Shanghai nylig, og blir altså en direkte konkurrent til Samsungs Gear VR og dets like.

360-graders lyd

Ikke mye informasjon foreligger ennå, men brillene er ment å fungere med selskapets nylig lanserte flaggskip-mobil P9 og P9 Plus. Disse modellene skilter kun med 1080p-oppløsning, og byr dermed ikke på like god VR-skarphet som Samsungs løsning, som er laget for QHD-oppløste Galaxy S6 og S7.

Det skal også lanseres en VR-tjeneste med masse innhold.
Det skal også lanseres en VR-tjeneste med masse innhold. Foto: Huawei

Huaweis produkt har imidlertid et annet ess i ermet. Ifølge selskapet selv skal det nemlig være den første mobile VR-løsningen som byr på 360-graders lyd. Dette vil kreve egen programvare og eget hodesett, men utover dette er ikke detaljene helt klare.

VR-tjeneste med mye innhold

Ellers fungerer VR-brillene på samme måte som konkurrentenes produkter, ved at man kan åpne et deksel i fronten og skyve inn mobilen. Det er et berøringspanel på siden, samt volumknapper, fokuseringsknapp og tilbakeknapp.

På arrangementet kunne Huawei også kunngjøre en Huawei VR-tjeneste som skal by på 4000 gratis filmer, 40 gratis spill og 150 panorama-omvisninger. Det er imidlertid uvisst hvor mye av gratisinnholdet som faktisk er laget for VR. Det finnes ennå ingen pris og lanseringsdato for Huaweis VR-briller.

Snart kan VR bli fotorealistisk: Det skal Nvidia sørge for »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen