Nå har harddisken blitt slankere
(Bilde: Western Digital)

Nå har harddisken blitt slankere

Western Digital har svingt høvelen.

En rekke tynne bærbare datamaskiner har ikke plass til konvensjonelle harddisker, og bruker i stedet spesielle og dyre SSD-løsninger. Dette fører til at små og rimelige bærbare gjerne blir små tjukkaser i forhold.

Foto: Western Digital
Foto: Western Digital
Foto: Western Digital

At tynnhet må koste mye, vil kanskje WD Blue Ultra-Slim få gjort noe med. Denne nye 2,5-tommers harddisken har en høyde på kun fem millimeter; det er nesten halvparten av de tradisjonelle ni og en halv millimeterne. Fra før har vi også en tynn standard på syv millimeter, men det mener altså Western Digital ikke er tynt nok.

Tynnere, lettere og stillere

Ved siden av å være tynnest i klassen, kan den nye fem-millimeteren med sine 74 gram også skryte av å være lettere enn standarddiskene. Mer stillegående skal den også være – Western Digital oppgir i snitt 15 dbA på tomgang og 17 dbA for søk.

En annen ting er at den nye disken er utstyrt med en ny type «small form factor»-kontakt: SFF-8784, som blant annet brukes i en del nettbrett. Derfor vil den nok i hovedsak kun finne veien til nye og kompatible enheter.

WD Blue Ultra-Slim har 6 Gb/s grensesnitt og spinner med 5400 rotasjoner i minuttet. Enn så lenge er den kun tilgjengelig med kapasitet på 500 gigabyte.

Svart hybrid

Western Digitals pressemelding nevner også at en fem millimeter høy WD Black SSHD (Solid State Hybride Drive) er på vei ut til PC-produsentene.

I skrivende stund ligger det ikke noe informasjon om en slik på WDs hjemmesider, men ifølge Cnet skal også denne være på 500 GB, med 24 GB SSD-del.

Det betyr at Seagates nye hybriddisker får noe å bryne seg på >>>

Kilde: Pressemelding og Cnet

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen