Dette er funksjonene som kan aktiveres i Chrome ved hjelp av 3D Touch.
Teknofil
Dette er funksjonene som kan aktiveres i Chrome ved hjelp av 3D Touch. (Bilde: Google)

Trykker du hardt nok på Chrome-ikonet, vil du få opp dette

Googles nettleser får støtte for Apples 3D Touch-teknologi.

Apples nye teknologi på berøringsfronten er den såkalte «3D Touch»-teknologien, som skiller mellom ulik nedtrykkskraft på skjermen. Det kommer stadig flere applikasjoner som tar teknologien i bruk, og nå står også Googles populære nettleser klar.

Som blant andre 9to5mac melder har Google nemlig lansert en ny betaversjon av Chrome til iOS-plattformen med støtte for 3D Touch. Betaversjonen ble lansert via TestFlight, Apples testplattform for mobilapplikasjoner.

Aktiverer tre funksjoner

Ifølge beskrivelsen av den nye Chrome-applikasjonen vil det bli mulig å bruke 3D Touch-funksjonaliteten til å åpne nye faner, aktivere stemmesøk i nettleseren og aktivere inkognitomodusen, altså modusen som gjør at Chrome ikke lagrer en logg over det du ser på og laster ned når du surfer på nettet.

For å ha glede av den nye 3D Touch-støtten i Chrome må du være i besittelse av en iPhone 6S eller 6S Plus.
For å ha glede av den nye 3D Touch-støtten i Chrome må du være i besittelse av en iPhone 6S eller 6S Plus. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Google har i skrivende stund ennå ikke kommet med en offisiell kunngjørelse av den nye betaversjonen av Chrome til iOS, så det er uvisst hva Google eventuelt planlegger av andre 3D Touch-funksjoner i nettleseren. 

Kun for iPhone 6S

Om du har lyst til å teste ut funksjonaliteten kan du laste ned den nye betaversjonen av Chrome til iOS via Googles egen nedlastingsside, og eventuelt gi tilbakemeldinger om hvordan det hele fungerer.

Det er for ordens skyld bare de nye mobilmodellene iPhone 6S og 6S Plus, lansert i september i år, som byr på 3D Touch-teknologien. Teknologien er imidlertid kun en annen versjon av «Force Touch»-teknologien som man finner på flere andre Apple-enheter.

Som vi bemerket i vår test av teknologien fungerer funksjonen ved å først legge en finger på skjermen som om du skal gjøre en vanlig berøring, for så å øke kraften i trykket, noe som gir en liten vibrasjonstilbakemelding før handlingen utføres.

Her er en annen app som tar i bruk 3D Touch på snedig vis: 
Denne appen lar deg veie ting på mobilskjermen »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen