Googles nettleser blir stadig bedre, og nå skal ytelsen ha fått et betydelig løft.
Googles nettleser blir stadig bedre, og nå skal ytelsen ha fått et betydelig løft. (Bilde: Google/YouTube)

Chrome skal ha blitt merkbart raskere

Google lover vesentlig kjappere lasting og oppstart.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konkurransen på nettlesermarkedet er relativt intens, både når det gjelder hastighet og batteriforbruk. Derfor har det også blitt stadig vanligere å se at produsentene gjerne lager sine egne tester for å demonstrere forskjellene. Nå har Google gjort et nytt forsøk på å rykke fremover i kappløpet med sin populære Chrome-nettleser.

Som man nå kan lese på Chromium-bloggen har Google nemlig tatt i bruk en løsning lar Chrome laste inn nye sider opptil 15 prosent raskere i Windows. I tillegg skal oppstarten være nesten 17 prosent raskere.

Prioriterer mellom funksjoner

Løsningen heter «Profile Guided Optimization» (PGO) og er i korte trekk en optimaliseringsløsning som innebærer å spore hvilke funksjoner i nettleseren som brukes mest, for så optimalisere disse spesifikke funksjonene.

Foto: Google

Som Google skriver på bloggen har Chrome over én million funksjoner bygget inn i kildekoden, og ved å øke størrelsen på de mest brukte funksjonene på bekostning av de mindre brukte, kan den generelle ytelsen økes betraktelig.

I tillegg optimaliserer PGO-løsningen hvor i minnet koden lagres, noe som fører til at koden som brukes minst flyttes bort fra hurtigminnet, som også bidrar til høyere generell ytelse. PGO-teknologien ble opprinnelig utviklet av Microsoft som en optimaliseringsløsning for applikasjoner, og kan studeres dypere på denne siden.

Vi utførte nettopp en ny test av nettleserne: Slik gjorde Chrome, Edge og de andre det denne gangen »

(Via TechCrunch)  

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen