Googles nettleser blir stadig bedre, og nå skal ytelsen ha fått et betydelig løft.
Googles nettleser blir stadig bedre, og nå skal ytelsen ha fått et betydelig løft. (Bilde: Google/YouTube)

Chrome skal ha blitt merkbart raskere

Google lover vesentlig kjappere lasting og oppstart.

Konkurransen på nettlesermarkedet er relativt intens, både når det gjelder hastighet og batteriforbruk. Derfor har det også blitt stadig vanligere å se at produsentene gjerne lager sine egne tester for å demonstrere forskjellene. Nå har Google gjort et nytt forsøk på å rykke fremover i kappløpet med sin populære Chrome-nettleser.

Som man nå kan lese på Chromium-bloggen har Google nemlig tatt i bruk en løsning lar Chrome laste inn nye sider opptil 15 prosent raskere i Windows. I tillegg skal oppstarten være nesten 17 prosent raskere.

Prioriterer mellom funksjoner

Løsningen heter «Profile Guided Optimization» (PGO) og er i korte trekk en optimaliseringsløsning som innebærer å spore hvilke funksjoner i nettleseren som brukes mest, for så optimalisere disse spesifikke funksjonene.

Foto: Google

Som Google skriver på bloggen har Chrome over én million funksjoner bygget inn i kildekoden, og ved å øke størrelsen på de mest brukte funksjonene på bekostning av de mindre brukte, kan den generelle ytelsen økes betraktelig.

I tillegg optimaliserer PGO-løsningen hvor i minnet koden lagres, noe som fører til at koden som brukes minst flyttes bort fra hurtigminnet, som også bidrar til høyere generell ytelse. PGO-teknologien ble opprinnelig utviklet av Microsoft som en optimaliseringsløsning for applikasjoner, og kan studeres dypere på denne siden.

Vi utførte nettopp en ny test av nettleserne: Slik gjorde Chrome, Edge og de andre det denne gangen »

(Via TechCrunch)  

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen