Her balanserer Atlas på en tynn kryssfinér-kant.
Her balanserer Atlas på en tynn kryssfinér-kant. (Bilde: IHMC/YouTube)

Nå har Googles menneskelignende robot gjennomført enda en bragd

Se videoen av det seneste stuntet fra Atlas.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google har tidligere signalisert at de ønsker å selge det høyteknologiske robotselskapet Boston Dynamics, men det betyr ikke at fremskrittene uteblir. Nå har selskapets mest kjente kreasjon «Atlas» tatt enda et skritt i retning menneskelige egenskaper, melder Engadget.

I et klipp som nylig ble lastet opp på nettstedet YouTube viser nemlig Atlas frem sitt seneste kunststykke, som er balansering på ett bein. I videoen holder maskinen balansen på kanten av et stykke kryssfinér, som har en bredde på bare 2 centimeter.

«Heldig» øyeblikk

IHMC, forskningsinstituttet som har laget algoritmen som Atlas kjører med, skriver at videoen ble tatt i et «heldig» øyeblikk og at maskinen vanligvis ikke er i stand til å holde balansen så lenge. 

Etter cirka et halv minutt må roboten gi opp.
Etter cirka et halv minutt må roboten gi opp. Foto: IHMC/YouTube

Likevel ser det ut til at roboten er i stand til å utføre oppgaven relativt enkelt ved å holde armene utstrakt og justere overkroppen, omtrent på samme måte som et menneske. 

Atlas-roboten har gjennomgått mange oppgraderinger siden unnfangelsen av prosjektet, og fikk i fjor blant annet sterkere ledd, bedre motorikk, innebygget batteri og mer avanserte datamaskiner som gjør den mer intelligent når det gjelder å oppfatte omgivelsene.

Kan bli lenge til forbrukerprodukt

Dessverre kan det nok gå en stund før forbrukere får glede av teknologien. Årsaken til at Google nå ønsker å kvitte seg med Boston Dynamics skal nettopp ha vært at de ennå ikke er i nærheten av å lage et salgbart produkt det går an å tjene penger på, som var Googles intensjon i utgangspunktet.

Boston Dynamics har imidlertid mottatt interesse fra store selskaper som blant andre Amazon og Toyota, som muligens ønsker å bruke teknologien til forbrukerrettede produkter.

Den nyeste videoen av Atlas som balanserer kan du se under.

Denne robot-edderkoppen kan du bygge selv: XYZ Robots kreasjon kan styres med en mobilapp »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen