Mythbusters-videoer med haier er blant de nye VR-klippene fra Discovery.
Mythbusters-videoer med haier er blant de nye VR-klippene fra Discovery. (Bilde: Skjermdump/DiscoveryVR)

Nå har det kommet mer video-innhold for VR-brillene

Den kjente TV-kanalen Discovery begynner med egne VR-videoer.

VR-brillene er for alvor på vei ut på markedet, men det skorter ennå litt på innhold som utnytter den nye teknologien. Nå har den kjente TV-kanalen Discovery bestemt seg for å utvide utvalget for VR-entusiaster med sine egne VR-videoer.

Den nye satsingen har fått navnet DiscoveryVR og lar brukeren oppleve en rekke eksotiske omgivelser i 360-graders VR. Tjenesten kan benyttes både på PC og i form av en mobilapplikasjon til iOS og Android, samt Google Cardboard og Samsung Gear VR.

Mye å velge mellom

Støtte for Ocullus Rift-brillene skal også komme noe senere, men Discovery har ikke oppgitt noe spesifikt tidspunkt for dette ennå.

DiscoveryVR kan lastes ned som egen app til Android og iOS.
DiscoveryVR kan lastes ned som egen app til Android og iOS. Foto: Google Play

VR-innholdet som TV-kanalen nå tilbyr er hentet fra eksisterende programmer, for eksempel det populære programmet Mythbusters, i tillegg til blant annet Survivorman og Gold Rush. Andre klipp inkluderer en surfevideo og en skatevideo.

I Mythbusters-klippene som for øyeblikket ligger ute på DiscoveryVR-siden kan man oppleve undersjøiske omgivelser infisert av haier som svømmer omkring rundt et skipsvrak. 

Flere prøver seg med VR-video

Flere aktører har den siste tiden begynt å lage video og film for VR-teknologien. I juni meldte vi for eksempel om Googles første VR-spillefilm for Cardboard-brillene, som kombinerer levende film med animasjon, og Oculus VR selv har også begynt å snuse med VR-film.

Produksjon av slike filmer har nå også blitt mer tilgjengelig med lanseringen av kameraer spesifikt laget for virtuell virkelighet, for eksempel Nokia OZO. Om du vil sjekke ut den nye VR-innholdet fra Discovery kan du sjekke ut DiscoveryVR-siden.

Forbrukerversjonen av VR-brillene Oculus Rift-brillene er endelig blitt kunngjort: Det samme er lanseringstidspunktet »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen