Den nye YouTube-appen for VR.
Den nye YouTube-appen for VR. (Bilde: Google/YouTube)

Nå har det kommet en helt ny YouTube-app for VR

Google har stor tro på VR-fremtiden.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De fleste store IT-aktører har begynt å satse på den ennå relativt nye VR-teknologien med litt ulike innfallsvinkler, ikke minst Google, som har bestemt seg for å posisjonere seg skikkelig innen mobil VR. Nå fortsetter selskapet VR-satsingen sin med en helt ny applikasjon.

På den offisielle YouTube-bloggen kan man nemlig nå lese at Google har laget en splitter ny YouTube-app som er bygget helt fra grunn av og spesialdesignet for nettopp virtuell virkelighet.

Den nye VR-appen er i utgangspunktet designet for Googles egen Daydream-plattform. Dette er de tilhørende Daydream View-brillene.
Den nye VR-appen er i utgangspunktet designet for Googles egen Daydream-plattform. Dette er de tilhørende Daydream View-brillene. Foto: Eirik Helland Urke, Tek.no

Se alle videoer i VR

I praksis innebærer dette at grensesnittet i appen er tilpasset VR-formatet, samt at alt av innholdet spilles av i VR-format. Det betyr at vanlige, todimensjonale videoer vil bli spilt av på en virtuell «kinoskjerm», som selvsagt ikke gir en fullverdig VR-opplevelse, men som likevel skal gjøre videotittingen mer oppslukende.

Den nye appen vil ellers ha støtte for stemmesøk, og i likhet med den vanlige appen kan du logge deg inn slik at relevante videoer fra kanaler du abonnerer på blir enkelt tilgjengelige.

Haken er at appen foreløpig kun er tilgjengelig for Daydream-plattformen, så du trenger en mobil som er kompatibel med plattformen, hvorav Googles egen Pixel-telefon foreløpig er et av få alternativer. Det er uvisst nøyaktig når appen blir tilgjengelig. En introduksjon kan du se i videoen under.

Vi har allerede forsøkt Googles VR-briller: Slik var det å bruke Daydream View »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen