Maskinen er kompatibel med både Windows, Mac og Linux, men kan også brukes som selvstendig Linux-maskin.
Maskinen er kompatibel med både Windows, Mac og Linux, men kan også brukes som selvstendig Linux-maskin. (Bilde: 21)

Nå har det kommet en egen Bitcoin-PC

«Bitcoin Computer» er basert på Raspberry Pi og er laget spesifikt for Bitcoin-entusiastene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den virtuelle Bitcoin-valutaen har hatt en turbulent historie, men blir uansett stadig med utbredt. Nå kan blant andre nettstedet TechCrunch melde at det har kommet en egen datamaskin som er designet spesifikt for håndtering av Bitcoin.

Maskinen heter simpelthen «Bitcoin Computer» og er laget av det relativt ukjente selskapet 21. Den er basert på den populære knøtte-PC-en Raspberry Pi 2, og plugges inn i PC-en din via USB.

Optimalisert for Bitcoin

Det spesielle med maskinen er at den både programvaremessig og maskinvaremessig er optimalisert for både «graving» etter Bitcoin og for å foreta Bitcoin-transaksjoner. 

img_device.
Slik ser «Bitcoin Computer» ut.

Maskinen er blant annet utstyrt med en innebygget, spesiallaget brikke for graving, og i tillegg kommer den med en innebygget mikrobetalingsserver, som skal gjøre det enkelt å foreta transaksjoner med Bitcoin. Begge deler skal være direkte tilgjengelig fra kommandolinjen på PC-en din.

Ifølge utviklerne kan maskinen blant annet brukes til å enkelt sette opp en iTunes-lignende, digital butikk, i tillegg til å grave frem Bitcoin. Den kommer også med en kopi av blokkjeden, som gjør at du kan bruke den maskinen som en full node. Den er kompatibel med både Windows, OS X og Linux, men kan også brukes som en selvstendig Linux-maskin.

Lagt ut for salg på Amazon 

Maskinvaremessig kommer «Bitcoin Computer» blant annet med Wi-Fi-adapter, strømforsyning, USB-kabel og et SD-kort på 128 GB. Som sagt har den også et Raspberry Pi 2-kort om bord.

Maskinen er tilgjengelig for vanlige forbrukere, men ifølge produsenten retter den seg først og fremst mot utviklere. Den er lagt for salg på Amazon til en pris på 400 dollar. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Mer informasjon finner du på produktsiden hos 21.

Bitcoin-teknologien kan kanskje bli brukt av vanlige valutaer: IBM jobber nemlig med ny løsning »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen