Nå har de varmesensitive kameraene til mobilen blitt enda bedre
(Bilde: Flir)

Nå har de varmesensitive kameraene til mobilen blitt enda bedre

Den nye generasjonen av Flir-kameraene har ankommet.

Det finnes mye ekstrautstyr til mobiltelefoner og nettbrett, hvorav varmesensitive kamera nok er blant de mer uvanlige, men potensielt svært nyttige tilleggsduppedittene. Hovedaktøren på dette ennå smale markedet, Flir, har nå kunngjort nye modeller av disse kameraene.

Den tredje generasjonen av de varmesensitive mobilkameraene, bestående av Flir One og Flir One Pro, legges nemlig ut for forhåndsbestilling i disse dager.

Kameraene benytter altså såkalte termiske sensorer som registrerer temperaturer, og plugges rett inn i den mobile enheten. På Apple-produkter benyttes Lightning-kontakten, og på Android-enheter brukes mikro-USB-porten til å koble kameraene til mobilen.

Flir One Pro.
Flir One Pro. Foto: Flir

Fire ganger høyere termisk oppløsning

Det nye denne gangen er blant annet at kameraene kommer med en justerbar kontakt som gjør det enklere å tilpasse kameraene til alle typer mobiltelefoner- og deksler. I tillegg er den medfølgende Flir-appen forbedret med blant annet tips for hvordan du kan løse problemer oppdaget med det varmesensitive kameraet, og smartklokke-støtte er også på plass denne gangen.

Ellers er det den nye Flir One Pro-modellen som nok er mest nevneverdig. Denne skal ifølge produsenten være den mest avanserte modellen de hittil har lansert og byr blant annet på fire ganger høyere termisk oppløsning enn den vanlige Flir One-modellen.

Pro-utgaven har nærmere bestemt en termisk oppløsning på 160 x 120 piksler, mens den vanlige utgaven kun har 80 x 20 piksler. I tillegg skilter Pro-versjonen med en teknologi som heter VividIR, som skal gi et mer informativt bilde av varmeforskjellene, slik at man for eksempel lettere oppdager varmelekkasjer.

Kameraene er lagt ut for forhåndsbestilling med amerikanske priser på 200 dollar og 400 dollar for henholdsvis Flir One og Flir One Pro.

Apple har avduket nytt operativsystem: Slik er iOS 11 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen