Nå har de knekt iOS 7.1
Teknofil
(Bilde: Apple)

Nå har de knekt iOS 7.1

Hackere har klart å jailbreake den nyeste versjonen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mange «jailbreaker» Apple-produktene sine for å åpne dem opp for programmer og funksjoner, som ikke finnes i Apples egne App Store.

Da Apple rullet ut den nyeste oppdateringen av operativsystemet, iOS 7.1, tettet de imidlertid alle de tidligere kjente sikkerhetshullene som jailbreakerne hadde brukt. Nå har imidlertid den første jailbreaken for enheter med iOS 7.1-oppdateringen dukket opp. 

Funker bare på gamle modeller

Sikkerhetshullet skal ha blitt oppdaget og utnyttet av hackeren «winocm», som viser i en video hvordan hans iPhone 4 klarer å åpne opp jailbreakprogrammet Cydia. Foreløpig fungerer metoden hans kun på enheter med Apples A4-prosessor, noe som begrenser den til iPhone 4 og den fjerde utgaven av iPod Touch. 

Det jobbes angivelig allerede med en jailbreak-metode som skal låse opp nyere Apple-dingser også, først og fremst de med Apples A5-prosessor. 

Ikke første gang

Hver gang Apple slipper en ny versjon av operativsystemet sitt, pleier de å tette igjen hullene jailbreakerne utnytter for å låse opp telefonene sine. Derfor er det en konstant katt-og-mus-lek de driver med, hvor hackerne alltid prøver å finne nye måter å bryte seg inn på, mens Apple jobber på spreng for å tette hullene. 

Jailbreaking er ikke ulovlig i Norge, selv om Apple har gjort det klart at de ikke synes noe særlig om det

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen