Nå har de begynt å teste selvkjørende biler i Sverige
Teknofil
(Bilde: Volvo)

Nå har de begynt å teste selvkjørende biler i Sverige

Hold utkikk etter superavanserte Volvoer hvis du reiser til Göteborg.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Volvos «Drive Me»-prosjekt som vi skrev om i fjor har nå endelig blitt satt igang, og de første selvkjørende bilene har blitt sluppet løs på Götborgs veier. 

Halv-automatiske biler

Slik ser Volvos Drive Me-biler ut.
Slik ser Volvos Drive Me-biler ut.Foto: Volvo

Målet til Drive Me-prosjektet er å ha 100 automatiserte biler kjørende rundt på veiene innen 2017, men foreløpig har de bare sluppet løs en håndfull biler. Ifølge Volvos pressemelding kan bilene automatisk følge andre biler, tilpasse farten og flette med annen trafikk helt på egen hånd. 

— Dette er et viktig steg mot målet mot de endelige Drive Me-bilene, som vil kunne kjøre hele testruten vår i høyt automatisert modus, forteller Volvos tekniske spesialist, Erik Coelingh. 

Kjøreruten består av både småveier og typiske pendlerveier rundt omkring Göteborg, og vil være hovedområdet for Volvos automatiserte biler. 

Helt selvkjørende om tre år

Bilene som nå er sluppet ut på veien er langt ifra selvkjørende, og føreren må fortsatt følge godt med på trafikken rundt seg for å unngå ulykker. Målet med Drive Me-prosjektet er imidlertid å ende opp med en nesten helautomatisert teknologi kalt «Autopilot» i 2017, som vil la bilen ta over alle kjørefunksjoner, mens føreren kan bry seg om andre ting.

Drive Me-prosjektet er et samarbeid mellom Volvo, det svenske veivesenet, trafikketaten, Lindholms forskningspark og Göteborg by. Ifølge Volvo er prosjektet det første av sitt slag som inkluderer støtte fra alle de statlige sektorene innenfor vei- og trafikksikkerhet. 

Snart er vi kanskje selvkjørende Tesla-biler også: 
Tesla Motors vil ha selvkjørende biler innen tre år »

(Kilder: Volvo via Pocket-Lint)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen