Nå har Asus' lynraske spillskjerm fått norsk pris
(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Nå har Asus' lynraske spillskjerm fått norsk pris

Den etterlengtede 27-tommeren ROG Swift PG278Q har dukket opp.

Etter at vi første gang hørte snakk om den har mange begynt å glede seg til Asus ROG Swift PG278Q, og denne lynraske spillskjermen har siden avdukingen rukket å bli det aller mest etterlengtede produktet blant våre lesere.

Vi har lenge visst at den ville komme på markedet i andre kvartal i år, og forrige uke kunne Asus overfor Hardware.no bekrefte at norgeslanseringen vil finne sted i uke 31, altså perioden mandag 28. juli til fredag 1. august. Samtidig kunne selskapet fortelle at den veiledende prisen var satt til noe stive 6990 kroner.

Men selv om den veiledende prisen nærmet seg 7000 kroner, betyr ikke det at dette er det du faktisk ender opp med å betale; normalt koster den både mer og mindre, avhengig av hvilken nettbutikk du sjekker. 

I dag har de første, endelige norske prisene har tikket inn hos to norske nettbutikker, og det er klar at du kan komme unna nevneverdig billigere enn prisen Asus har satt.

I vår Prisguide kan du se hvilke nettbutikker som har nå lar deg bestille skjermen, og hvem som er billigst »

Sett opp et pris- og lagervarsel, og vi vil sende deg en e-post når skjermen er på lager i norske nettbutikker »

Gode spesifikasjoner

Det er mange grunner til at Asus' råtass-skjerm har fått mye oppmerksomhet. Kombinasjonen av en oppdateringsfrekvens som med et tastetrykk på siden av skjermen kan stilles opp fra 60 Hz til 120 Hz, og videre opp til 144 Hz lokker nok mange; og responstiden er på bare ett millisekund.

Skjermen har også støtte for Nvidias G-Sync-teknologi. På toppen av alle disse trivelige spesifikasjonene kommer oppløsningen – Asus har nemlig begunstiget det 27 tommer store panelet med WQHD, altså 2560 x 1440 piksler.

Av tilkoblingsmuligheter er det kun DisplayPort som kan brukes for å få opp et bilde på skjermen, men et par USB 3.0-kontakter på undersiden lar deg enkelt koble til ting som kortlesere i nærheten av tastatur og mus.

Videre kommer skjermen med et LED-belyst panel av typen TN. Dette kan levere responstider på bare ett millisekund. Foruten de heftige spesifikasjonene skilter skjermen med en syltynn ramme på kun seks milimeter, samt muligheten for å roteres 90 grader, noe som gjør at den passer godt for flerskjermoppsett. 

Skjermen er med sine oppgitte 350 nits svært lyssterk, og vil by på DisplayPort 1.2 for tilkobling til datamaskin samt to USB 3.0-porter.

Ikke alle krever en superrask spillskjerm:
Frister det mer med en rimelig 4K-skjerm til spillingen?

Flere bilder av Asus ROG Swift PG278Q:

(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)
(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)
(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)
(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen