(Bilde: Apple)

Nå har iMac fått helt ny innmat

Apples slanke all-in-one oppgraderes betydelig.

Apple oppdaterer i dag samtlige av dine iMac-modeller med helt ny innmat. Ikke bare blir maskinene generelt sett god del kraftgiere, med hjelp av Intels nye Haswell-prosessorer og de råeste skjermkortene fra Nvidia, men nye funksjoner kommer også på plass.

iMacen beholder den samme slanke og enkle designen som den forrige generasjonen innførte, i henholdsvis 21,5- og 27-tommers format. 

Blir generelt kraftigere

Standardmodellen med 21,5-tommers skjermhar en Core i5-prosessor på 2,7 GHz, som har grafikkløsningen Iris Pro integrert. Iris Pro er Intels råeste integrerte grafikkløsning, og skal være opptill tre ganger så god som HD 4000 – Intels forrige, lignende løsning.

Går du et steg opp på stigen får du både 21,5- og 27-tommeren med en kraftigere variant av Intels i5-prosessor, som har en klokkefrekvens på 3,4 GHz. Ved å gå for én av de to modellene med 3,4 GHz-prosessor får du også et grafikkort fra Nvidia. Annet enn å si at det er snakk om Nvidias GTX 700-serie forteller ikke Apple hvilken modell det er, men de hevder den skal ha dobbelt så mye minne og yte opptil 40 prosent bedre enn modellen som satt i forrige generasjons iMac.

Ønsker du deg det beste av det beste, kan du oppgradere prosessoren til en Intel Core i7 på opptil 3,5 GHz, og i tillegg kjøpe et GeForce GTX 780M grafikkort med 4 GB minne. 

Får lynrask SSD

De nye iMac-modellene leveres med 8 GB systemminne og 1 TB lagringsplass som standard, men du kan oppgradere maskinen slik at du maksimalt får 32 GB med minne og 3 TB med lagringsplass. 

De nye iMac-modellen får du dessuten nå støtte for lynrask PCIe-baserte SSD-lagring på opptil 1 TB, som trolig er av samme kaliber som ble innført med Mac Pro. Dette vil imidlertid koste en god del, så om du vil spare noen kroner kan du fortsatt gå for en Fusion Drive på 1 eller 3 TB, samt en helt vanlig harddisk på 1 TB.  

Maskinene får også den nyeste generasjonen trådløst nettverk, i form av 802.11ac. Dette gir opptil tre ganger bedre ytelse enn forrige generasjon, som heter 802.11n. 

Her er prisene

De nye iMac-ene er allerede tilgjengelig for salg, og den enkleste 21,5-tommers utgaven med i5-prosessor på 2,7 GHz har en anbefalt utsalgspris på 10 990 kroner. Vil du ha samme skjermstørrelse men med en i5-prosessor på 2,9 GHz og et Nvidia GeForce GT 750M-skjermkort, må du ut med 12 990 kroner. 

Den enkleste konfigurasjonen av 27-tommeren, som har en i5-prosessor på 3,2 GHz og et Nvidia GTX 755M-skjermkort, har en veiledende utsalgspris på 15 490 kroner.  For 27-tommeren som har en i5-prosessor på 3,4 GHz og et Nvidia GeForce GTX 775M, må du ut med 16 990 kroner. 

Apple lanserte for en stund tilbake en ny Mac Pro:
Se alle bildene av den nye sylinderformede maskinen »

(Kilde: Pressemelding) 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen