Nå har Android inntatt bilene
(Bilde: Google/YouTube)

Nå har Android inntatt bilene

«Android Auto» skal sørge for en bedre kjøreopplevelse.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På Googles I/O-konferanse i juni i fjor gjorde selskapet det klart at de ville bringe Android-operativsystemet sitt inn i bilene via et konsept kalt «Android Auto». Som Google nå melder har Android Auto omsider blitt lansert, men det betyr imidlertid ikke at det blir umiddelbart tilgjengelig for alle.

I første omgang blir Android Auto nemlig kun kompatibel med hovedenheter og infotainmentsystemer produsert av det japanske selskapet Pioneer, og er foreløpig bare tilgjengelig i USA, Storbritannia og Australia. Nye bilmodeller fra mange ulike bilprodusenter vil imidlertid få støtte for systemet, som man kan lese på den offisielle Android Auto-siden.

Bringer Google-applikasjoner inn i bilen

Dersom man har en eldre bilmodell kan man eventuelt også skifte ut hovedenheten med en kompatibel Pioneer-modell for å få tilgang til systemet raskere. Hvilke Pioneer-hovedenheter som er kompatible med Android Auto finner du på Pioneers egen hjemmeside.

Android Auto er et system som i korte trekk går ut på å bringe ulike Google-applikasjoner som Google Now, Google Maps og Google Play Music inn i bilen via smarttelefonen, og gjøre dem mest mulig tilgjengelige og intuitive å bruke i bilen.

Ved å koble smarttelefonen til dashbordet vil de ulike applikasjonene kunne brukes via berøringskjermen på dashbordet, og systemet har i tillegg støtte for Google Voice. På denne måten kan man bruke all funksjonaliteten uten å flytte blikket fra veien mens man kjører. Via Google Voice kan man også motta og sende tekstmeldinger på en trygg måte, ved å få innkommende meldinger opplest muntlig og respondere ved å diktere meldingen med stemmen.

Samarbeider med mange bilprodusenter

Android Auto-applikasjonene har nye grensesnitt som er spesialtilpasset dashbordet, og systemet også være i stand til å holde seg kontinuerlig oppdatert om hva som foregår, på en slik måte at sjåføren får den informasjonen han eller hun til enhver tid har mest behov for under kjøringen.

Google samarbeider med en rekke bilprodusenter om lansering av Android Auto, og systemet vil etter hvert dukke opp i nye bilmodeller fra en rekke ulike produsenter som for eksempel Volkswagen, Audi, Ford, Honda, Mazda, Nissan og Volvo. Resten av samarbeidspartnerne finner du på Android Auto-siden.

Ytterligere informasjon om konseptet finnes også på en egen kundestøtte-side hos Google, og under kan du se en introduksjonsvideo til Android Auto.

Også den elektriske Tesla-bilen får snart ny programvare: Den skal sette Tesla Model S i stand til å styre seg selv »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen