Texas Instruments var lenge helt i teten for mobile applikasjonsprosessorer. I dag heter markedslederne Qualcomm, Samsung og Nvidia. (Bilde: Amobil.no)

Nå gir Texas Instruments seg på mobilfronten

Samsung og Qualcomm utkonkurrerte en av verdens største brikkeprodusenter.

Oppdatert: Texas Instruments avkrefter nå at de kutter ut mobilbransjen.

Brikkeprodusenten Texas Instruments har den siste tiden blitt stadig mer presset av Qualcomm og Samsung, som begge lager svært profilerte serier med mobile systembrikker. Nå har den amerikanske produsenten sagt at de er i ferd med å skifte fokus bort fra bare mobiltelefoner.

Selskapet ønsker i stedet å gjøre fokuset bredere, og å se mer på integrerte løsninger, for eksempel i underholdningssentre for bil. Nøyaktig hvordan selskapet planlegger å gjennomføre skiftet gikk ikke frem fra uttalelsen, og markedet straffet Texas Instruments med en børsnedgang på 3 prosent.

Les også: Derfor stoppet Google Acer-telefonen

Støtter ikke kommende produkter

Brikkeprodusenten avslørte imidlertid at de vil fortsette å støtte sine nåværende kunder, men at de ikke vil bruke like mye tid og penger på opprettholde støtte til mobilprodusentenes kommende produkter.

I dag står Texas Instruments' OMAP-brikker primært i smarttelefoner og nettbrett – blant annet i Amazons profilerte nettbrett Kindle Fire. Mange investorer lurer nå på når denne inntektsstrømmen vil tørke ut, og hvor fort den nye vil ta seg opp.

– Mobilmarkedet blir mindre lønnsomt

– Vi tror at mobilmarkedet vil bli mindre lønnsomt for oss på lang sikt, sa visepresident for integrert prosessering i Texas Instruments, Greg Delagi.

Analytikerne har tolket uttalelsen dit hen at Texas Instruments nå ikke bare satser bredere, men er på vei bort fra markedet for mobile applikasjonsprosessore i det store og hele.

– Selskapet har gjort det helt klart at de ikke vil fortsette å forsyne mobilprodusentene med systembrikker. Det som er usikkert er hvor lenge de vil fortsette å støtte de nåværende kundene, fortalte analytiker JoAnne Freeney til Reuters.com.

Mer stabile inntekter over tid

Texas Instruments' Greg Delagi fortsatte med å si at veksten i integrert prosessering, eksempelvis i bilindustrien, vil gå saktere enn i mobilmarkedet. Han hevder imidlertid at dette fokuset vil være mer stabilt og innbringende i et langtidsperspektiv.

Akkurat hvordan endringen vil påvirke den finansielle situasjonen for brikkeprodusenten er uklart. Selskapet jobber stadig med omstillingsprosessen. På sikt hevder Delagi at at satsingen på integrerte løsninger skal kunne oppnå 30 prosent driftsmargin, men noe tidsramme ønsket TI-sjefen ikke å gi.

Les også: Mobilhandel viktigere enn noensinne

(Kilde: reuters.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen