Nå går Microsoft i strupen på Googles Chromebook
(Bilde: Anders Brattsborg Smedsrud, Hardware.no)

Nå går Microsoft i strupen på Googles Chromebook

Har kunngjort en rekke ekstra billige bærbare PC-er.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Googles budsjett-PC-konsept Chromebook har blitt en stor suksess. I USA står maskinene nå for en betydelig andel av det totale salget av bærbare PC-er, og etter den nylige lanseringen i Norge er de raskt blitt populære også her til lands.

Så godt selger maskinene at Microsoft kanskje begynner å føle seg litt truet. Tidligere i år kunne vi melde at Microsoft kutter prisene med hele 70 prosent på lisensiering og installering av Windows 8.1 på rimelige, bærbare PC-er, et tiltak som åpenbart var ment å møte konkurransen fra Chromebook.

Nå viser det seg at Microsoft fortsetter å rette skytset mot Googles markedsandeler i dette segmentet. Som blant annet The Verge skriver er nemlig en rekke Windows-utstyrte, bærbare PC-er med aggressive prislapper er på vei ut i butikkene.

– Vi vil delta i lavprismarkedet

Opplysningene kommer fra operasjonsdirektør i Microsoft, Kevin Turner, under selskapets nylig avholdte partnerkonferanse. Ifølge Turner skal PC-produsentene HP, Acer og Toshiba lansere ekstra billige laptop-er på markedet rundt juletider.

HP har visstnok en modell på gang som vil ligge på 200 dollar, mens Chromebook-konkurrentene fra Acer og Toshiba angivelig skal koste 250 dollar. Acers modell vil få en skjerm på 15,6 tommer og en Intel Celeronprosessor på 2,15 GHz, mens Toshiba-maskinen vil bli en liten 11,6-tommer. Utover dette er maskinsvarespesifikasjonene til de kommende modellene ikke kjent.

– Vi akter å delta i det nedre prissegmentet. Vi har et godt alternativt tilbud til Chromebook, og vi har ikke tenkt å overlate dette markedet til andre, sa Turner under konferansen.

Har allerede sluppet Chromebooker

Alle de tre nevnte PC-produsentene HP, Toshiba og Acer har for øvrig også lansert Chromebook-modeller til lave priser, som nå dessuten er kommet til Norge. Ifølge Prisguide starter Acer C720 nå på cirka 2100 kroner, mens Toshiba CB-30 ligger på 2700 kroner og HPs Chromebook 11 starter på rundt 2500 kroner.

Hvor de kommende, Windows-baserte billigmaskinene fra selskapene vil plassere seg prismessig i Norge i forhold til disse Chromebook-modellene, gjenstår å se. Det kan imidlertid se ut til at prisforskjellen ikke vil bli altfor stor.

Vi har testet Toshibas Chromebook: Den koster halvparten av Windows-modellene, men er den verdt bryet? »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen