Toshiba skal trekke seg ut av det europeiske markedet. Dette er den nye nettbrett-PC-en fra selskapet, Satellite Radius 12.
Toshiba skal trekke seg ut av det europeiske markedet. Dette er den nye nettbrett-PC-en fra selskapet, Satellite Radius 12. (Bilde: ririro/Shutterstock.com, Toshiba)

Nå forsvinner Toshiba fra det europeiske PC-markedet

Katastrofale resultater tvinger selskapet til å gjennomføre dramatiske omveltninger.

Teknologibransjen er som kjent en usikker bransje preget av sterk konkurranse, som fører til at en del aktører må ta harde støyter. En av dem er japanske Toshiba, som nå rapporterer om gigantiske tap som visstnok vil resultere i at selskapet skal trekke seg ut av Europa.

Selskapet la nylig frem tall som viser at selskapet vil gå med et netto tap på 512 milliarder japanske yen i 2015, som tilsvarer cirka 37 milliarder norske kroner. Denne dramatiske utviklingen har ført til at selskapet nå har lansert en konkret handlingsplan for å forsøke å snu skuta.

Skal kutte 6800 stillinger

Planen innebærer at hele 6800 stillinger skal kuttes i selskapets forbrukerdivisjon, som altså omfatter blant annet PC-avdelingen, innen mars neste år. Dette tilsvarer solide 30 prosent av den globale staben i denne avdelingen.

Toshiba lanserte også nylig det supertynne Windows-nettbrettet DynaPad.
Toshiba lanserte også nylig det supertynne Windows-nettbrettet DynaPad. Foto: Toshiba

I pressemeldingen skriver Toshiba at handlingsplanen også innebærer at selskapet heretter kun skal konsentrere seg om det japanske og amerikanske markedet når det gjelder forbrukerprodukter, som altså innebærer at selskapet skal trekke seg fra det europeiske markedet.

Dette har også senere blitt bekreftet i et rundskriv sendt ut til Toshibas europeiske partnere, som blant andre DinSide har fått tilgang til.

Skapte stor skandale tidligere i år

Når det gjelder TV-avdelingen har denne fra før opplevd store nedskjæringer, og nå skal det gjennomføre nok et drastisk kutt. Hele 3700 skal forsvinne fra Toshibas TV-avdelingen, noe som utgjør intet mindre enn 80 prosent av de ansatte i denne avdelingen. Fra PC-avdelingen forsvinner det 1300, mens de resterende 1800 tas fra hvitevareavdelingen.

Svake salg er for øvrig ikke den eneste grunnen til de dårlige resultatene for Toshiba. Som blant andre Wall Street Journal meldte ble det i september kjent at selskapet har løyet om overskuddet sitt de siste syv årene. Som et resultat av denne skandalen har aksjekursen rast de siste månedene.

Toshiba har lansert flere gode produkter i senere tid: Denne nettbrett-PC-en har 4K-skjerm og mye krutt »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen