Oppdateringene i Windows 10 får ikke like god dokumentasjon som oppdateringene i tidligere Windows-versjoner.
Oppdateringene i Windows 10 får ikke like god dokumentasjon som oppdateringene i tidligere Windows-versjoner. (Bilde: RoSonic / Shutterstock.com )

Nå forklarer ikke Microsoft Windows-oppdateringene lenger

Informerer kun når de bedømmer innholdet som viktig.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En av de viktige endringene fra Windows 8.x til Windows 10 er måten oppdateringer behandles på. Microsoft har gjort det langt vanskeligere å styre oppdateringene selv, men de har også kuttet ut en del av informasjonen de pleide å gi.

Tidligere var det detaljert informasjon å finne i umiddelbar tilknytning til selve oppdateringene, men nå mangler den for langt de fleste av dem. Du har riktig nok en knapp som later til å tilby detaljer, men ofte er det kun den samme minimale beskrivelsen på innsiden som på utsiden.

Søk dem opp selv, men ...

Ifølge Extremetech lover selskapet at oppdateringsbeskrivelsene fortsatt finnes. Bare at de blir mindre tilgjengelige. Søker du opp navnet på oppdateringene vil du finne artikler om dem på Microsofts sider. Men etter at nettstedet undersøkte artiklene for Windows 7 og Windows 10 fant de at Microsoft heller ikke her oppga alt om oppdateringene til det nye operativsystemet.

Etter at endringen har fått litt oppmerksomhet har Microsoft måttet klargjøre hvorfor den skjedde, og selskapet kommer rett og slett ikke til å levere detaljerte endringslogger med oppdateringene sine, med mindre de mener de er viktige. Det skal ikke dreie seg om hastverk i forbindelse med slipp av operativsystemet, slik det har vært spekulert i.

Lite informasjon om samleoppdateringer

Det gjelder tilsynelatende også større samleoppdateringer som inneholder mange ulike endringer og forbedringer. Dermed kan både feilsøking og drift av en vanlig Windows-PC bli litt mer kronglete. For eksempel er det ganske greit å styre unna en oppdatering man mistenker vil lage trøbbel for maskinvaren sin, men da må man først vite noe om hva den inneholder.

I etterkant er denne innholdsfortegnelsen i hvert fall viktig, dersom man skal forsøke å identifisere hvor en feil ligger.

Og slike feil oppstår. Bare i august har Microsoft sluppet tre ulike samleoppdateringer med svært lite spesifikke beskrivelser og en litt lei bivirkning. Ett eller annet sted i dem ligger nemlig en feil som gjør at enkelte PC-er begynner å restarte om igjen og om igjen.

Hvis du vil vite mer om Windows 10 finner du vår fyldige sniktitt på operativsystemet her »

(Kilde: Extremetech.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen