Grunnleggerne av Spotify, Daniel Ek og Martin Lorentzon.
Grunnleggerne av Spotify, Daniel Ek og Martin Lorentzon. (Bilde: Spotify)

Nå fjerner Spotify mer av gratissperren

Briter får høre sangene flere ganger.

Svenske Spotify hadde ved utgangen av fjoråret hele 15 millioner gratisbrukere, og fem millioner som betalte på månedlig basis. Det er den sistnevnte gruppa som står for nesten alle inntektene til selskapet, mens gratisbrukerne bare bidrar med en brøkdel via reklamesnutter som spilles av mellom sangene.

I april 2011 innførte Spotify to klare restriksjoner på gratisabonomentet: Du fikk bare høre ti timer musikk i måneden, og hver sang kunne du kun høre fem ganger. Nå fjerner selskapet den sistnevnte sperren i nok et land, Storbritannia, melder nettstedet Techradar.

Jobbet med platebyråene

Den øvre grensen på ti timer lytting hver måned står fortsatt.

– Vi har jobbet med platebyråene for å fjerne sperren for fem avspillinger per sang, og denne nyheten er et resultat av det arbeidet, fortalte en talsperson for Spotify til nettstedet Music Ally, da selskapet for første gang lettet på gratis-restriksjonene for ett år siden.

Spotify mener at en tjeneste som deres er essensielt for å få bukt med piratkopiering, og at en gratisversjon er elementært i en slik sammenheng.

– Vi tar kampen mot piratkopiering, og ser at millioner av mennesker velger å betale for musikk igjen. Vi gjorde dette ved å tilby dem en god musikktjeneste, og en god gratistjenesten er fundamental for det, sa selskapets talsperson.

At det svenske selskapet nå åpner opp for mer gratis lytting i nok et europeisk land, er et positivt tegn. Strømming av musikk har nemlig blitt plukket ut som en av hovedårsakene til at musikkbransjen vokser igjen.

Majoriteten av inntektene til Spotify går rett til platebransjen:
Se hvor mye Spotify må betale for rettighetene »

NB: Hardware.no meldte ved en feil tidligere i dag at denne nyheten spesifikt gjaldt norske brukere. Korrekt land er Storbritannia, Norge har hatt denne muligheten en stund allerede. Vi beklager.

(Kilde: Techradar, Music Ally)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen