Asus' 4K-skjerm PQ321 får nok snart godt selskap. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen/Hardware.no)

Nå får vi flere PC-skjermer med 4K-oppløsning

LG starter masseproduksjon av 4K-paneler til PC-er.

Det er utvilsomt TV-er som foreløpig står i spissen for den pågående 4K-revolusjonen, men PC-skjermer med den nye oppløsningsstandarden har også begynt å melde sin ankomst.

Det japanske selskapet Sharp var først ute med å produsere et 4K-panel for PC-skjermer. Dette er på 31,5 tommer og ble brukt i Sharps egne PC-skjerm PN-K321, i tillegg til Dells UltraSharp 32 og Asus' PQ321.

LG entrer scenen

Som nettstedet Flatpanels.dk skriver kaster nå også TV-giganten LG seg inn i produksjon av 4K-paneler for PC-skjermer til stasjonære maskiner.

De nye LG-panelene blir på 31 tommer, altså et lite hakk mindre enn Sharps panel. Oppløsningen blir imidlertid på solide 4096 x 2160 piksler, mot 3840 x 2160 piksler på Sharp-varianten.

Av andre spesifikasjoner har LGs kommende 4K-paneler et kontrastforhold på 1000:1, lysstyrke på 450 cd/m2 og såkalt GB-R LED-baklys, som skal sørge for et bredere fargespekter enn vanlige LED-baklys. Responstiden er dessverre ikke kjent.

LG selv forventer at det nye panelet vil bli benyttet av produsenter av PC-skjermer i «nær fremtid», men uten å presisere ytterligere. Med en sterk aktør som LG om bord betyr dette uansett at vi snart får langt flere PC-skjermer med 4K-oppløsning å velge mellom.

Vi har spilt på Asus' 4K-skjerm:
Det ga oss bakoversveis »

(Kilde: LG, via Flatpanels.dk)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen