Nå får Telenor-kundene enda raskere 3G

Nå får Telenor-kundene enda raskere 3G

Oppgraderer til 42 Mbps over hele landet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Veldig mange mobiltelefoner av nyere dato støtter nedlastingshastighet inntil 42 Mbps i 3G-nettet, men inntil nå har det kun vært NetCom som har støttet disse hastighetene på enkelte steder i landet.

Stein-Erik Vellan i Telenor.
Stein-Erik Vellan i Telenor.Foto: Silje Birkelid / Telenor

Nå lanserer også Telenor 42 Mbps i 3G-nettet, eller det som på fagspråket kalles «Dual Carrier». Etter en vellykket testing i Oslo, skrur operatøren denne uken på hastigheter på opptil 42 Mbps i 3G-nettet over hele landet. Så langt skal 60 prosent av Telenors 3G-nett ha fått denne hastigheten, og de fortsetter å rulle ut fortløpende. 

– Dette er vår kraftigste forbedring av 3G-nettet siden Turbo-3G ble innført. Vi innfører ny teknologi som gir opp mot dobling av makshastigheter fra det man hadde tidligere på 3G, sier mobilsjef i Telenor, Stein-Erik Vellan.

Må ha rask forbindelse til basestasjonen

NetCom lanserte 42 Mbps i 3G-nettet allerede for ett år siden, men heller ikke de støtter de høyeste hastighetene overalt.

– NetCom har 42 Mbit/s på over halvparten av 3G-basestasjonene, og hver eneste dag oppdateres nye basestasjoner til topphastighetene, sier kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad.

For at de høyeste hastighetene skal være mulig, kreves det blant annet at det er lagt fiber til basestasjonene. I praksis betyr det at det er støtte for 42 Mbps på 3G alle steder der det i dag er 4G-dekning, men også enkelte andre steder.

Hastighetene det er snakk om er også teoretiske øvre hastigheter, og i praksis vil du antagelig ikke oppleve topphastigheter på mer enn mellom 25-50 prosent av de 42 megabit per sekund som teknologien teoretisk leverer. 

– Mobilsurfende nordmenn setter oss på prøve. De vil surfe over alt – og det skal gå kjapt. Hastighet er tidens melodi i mobilverdenen, sier Vellan.

Les også: Nå åpner NetCom for 4G på mobilen

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen