Amazon tilbyr allerede musikk via Prime-tjenesten, men skal visstnok få en fullverdig, selvstendig strømmetjeneste snart.
Amazon tilbyr allerede musikk via Prime-tjenesten, men skal visstnok få en fullverdig, selvstendig strømmetjeneste snart. (Bilde: Skjermdump)

Nå får Spotify og Apple Music trolig konkurranse fra en annen gigant

Amazon har store planer om en ny strømmetjeneste for musikk, ifølge kilder.

Blant musikkstrømmetjenestene er det Spotify og den raskt voksende Apple Music-tjenesten som langt på vei har etablert seg som hovedaktørene. Nå ser det ut til at enda en potensielt farlig rival har meldt seg, nemlig nettbutikk-giganten Amazon.

Avisen New York Post har vært i kontakt med kilder som hevder at Amazon planlegger å lansere en «Spotify-killer».

10 dollar i måneden

Planene skal ennå være på et tidlig stadium, men selskapet har vært i dialog med andre om lisensiering av musikk de siste ukene. Ifølge kildene skal det dreie seg om en strømmetjeneste, og månedsprisen som diskuteres ligger visstnok på 10 dollar.

Både Spotify og Apple Music kan snart få en farlig konkurrent.
Både Spotify og Apple Music kan snart få en farlig konkurrent. Foto: Spotify

Dermed ser det altså ut til at Amazon legger seg på nøyaktig samme prisnivå som Spotify og Apple Music, som i så fall også skulle bety at prisen her i Norge vil bli 99 kroner per måned. 

Kan komme til høsten

Lanseringstidspunktet er ikke kjent, men ifølge kildene sikter Amazon seg inn på høsten i år. Utover dette foreligger det ennå ikke så mye informasjon om den planlagte strømmetjenesten.

Amazon tilbyr allerede et utvalg musikk via sin Prime-tjeneste, som koster 99 dollar i året og også gir tilgang til filmer og TV-serier, men den nye tjenesten blir altså en egen, fullverdig strømmetjeneste med egen månedspris. Selskapet selv har ikke kommentert saken.

I mellomtiden videreutvikles konkurrentene: Nå kan Spotify gi deg mer informasjon om musikken som spilles »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen